Νιφάδες βρώμης με γιαούρτι και μπανάνα

Tips

Mια πανεύκολη γευστική δημιουργία, που είναι τόσο υγιεινή και πλημμυρίζει πρωτεΐνες. Πρόκειται για μια πρωτότυπη συνταγή που αρέσει πολύ. Μπορεί να την επιλέξετε για το πρωινό σας ή ακόμα και για επιδόρπιο ή snack.

Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2-8 ώρες / Πολύ εύκολη

Νιφάδες βρώμης με γιαούρτι και μπανάνα

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά για 2 άτομα

40 γρ. νιφάδες βρώμης

Μισή μπανάνα, σε φέτες

1 κ.σ. μέλι ελάτης ή θυμαρίσιο

100 ml εμφιαλωμένο νερό χλιαρό

100 γρ. γιαούρτι πρωτεϊνούχο

Μισή κ.σ. ζάχαρη καστανή ή γλυκαντικό της αρεσκείας σας

Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Για το φινίρισμα

Μπανάνα σε φέτες

Κανένα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το νερό, το μέλι, την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γλυκαντικό και το απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της βρώμης, μόλις βγει από το φούρνο μικροκυμάτων.

Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-8 ώρες, ανάλογα με την προτίμησή μας.

Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο απλώνουμε στην επιφάνεια τις φέτες μπανάνας, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !