Ντοματοκεφτέδες ή ντοματοτηγανήτες

Tips

Ένα μεζεδάκι καλοκαιρινό με χρώμα και άρωμα ξεχωριστό. Νόστιμο και πολύ εύκολο. Εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας ίσως την καλύτερη συνταγή του Αιγαίου. Άλλωστε για τους ντοματοκεφτέδες ή ντοματοτηγανήτες, στην ντοπιολαλιά, φημίζονται η Θηρασιά και η Σαντορίνη.

Η πανέμορφη Θηρασιά θαρρείς σκηνικό ταινίας

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά Παραμονή στο ψυγείο 3 ώρες Εύκολη

Ντοματοκεφτέδες ή ντοματοτηγανήτες

Υλικά

1 κιλό ντοματάκια, κομμένα στα 4

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, πολύ ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Μισή φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Μια πρέζα σόδα μαγειρικής

1 ποτήρι νερό

Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Σε μπολ με νερό βάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά.

Σφίγγουμε το ψωμί στα χέρια μας για να φύγει εντελώς το νερό, το βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά κατά σειρά.

Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλεύρι.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να αναδυθούν τα αρώματα.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις «κάψει» ρίχνουμε με ένα κουτάλι το χυλό του ντοματοκεφτέ και μόλις δέσει και ροδοκοκκινήσει τον γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Στρώνουμε σε μεγάλη πιατέλα απορροφητικό χαρτί και απλώνουμε τους ντοματοκεφτέδες για να φύγει το πολύ ελαιόλαδο

Σερβίρουμε και τα αρώματα καλοκαιριού πλημμυρίζουν το τραπέζι.

Συνταγή: Γιάννης Συρίγος, ταβέρνα Πανόραμα, Μανωλάς Θηρασιά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !