Πουρές παντζαριού με τζίντζερ και καρύδι

Tips

Μια πανεύκολη γευστική δημιουργία με άρωμα, γεύση και χρώμα ξεχωριστό. Τα παντζάρια πρέπει να τα εντάξουμε σε διατροφή μας γιατί είναι υπερτροφή για την καρδιά και τον εγκέφαλο. Μας δίνει μόνον 43 θερμίδες ανά 100 γρ. ενώ είναι πολύ πολούσιο σε φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγγάνιο, σίδημο και βιταμίνη C. Ενυδατώνει και συμβάλει στην καρδιαγγειακή λειτουργία και πρόσθετες μελέτες ενημερώνουν ότι βοηθά και στην νόσο Alzheimer.

O πουρές παντζαριού μπορεί να συνοδεύσει τα μπιφτέκια, το κοτόπουλο αλλά και τα ψάρια. Τρώγεται ευχάριστα με κρίθινα παξιμαδάκια

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πουρές παντζαριού με τζίντζερ και καρύδι

Υλικά για 4 άτομα


6 μεσαία παντζάρια, βρασμένα και ξεφλουδισμένα

3 πατάτες, καλά βρασμένες

100 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο

Ελαιόλαδο

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής


Όπως είναι ζεστά τα παντζάρια τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο, το τζίνζερ, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα με βελούδινη υφή.

Βάζουμε τις πατάτες όπως είναι ζεστές σε ένα μπολ και με τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα στον πουρέ παντζαριού και ανακατεύουμε καλά.

Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε και πάλι.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε την επιφάνεια με μια μαρίζ δημιουργώντας σχήματα για μια φινιρισμένη εμφάνιση.

Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και πιπέρια.

Απολαμβάνουμε τον πουρέ ζεστό ή κρύο.

Συνταγή: Έφη Μαρκοζάνες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !