Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερο και καλύτερα

Tips

Το σίγουρο είναι ότι η αισιοδοξία μας βοηθά να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Ακολουθώντας το φως περνάμε καλύτερα και το άγχος επικαλύπτεται από την ελπίδα.Αυτό που ακούμε από τις γιαγιάδες και ακούγεται περίεργα το έχει ο Θεός τελικά είναι σοφό. Γιατί προσδοκάς το καλύτερο, ελπίζεις, ζεις καλύτερα, είσαι πιο αγαπητός.

«Ενας αισιόδοξος άνθρωπος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή. Ένας απαισιόδοξος βλέπει μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία. Είμαι αισιόδοξος γιατί δεν φαίνεται να έχει καμία χρησιμότητα να είναι οτιδήποτε άλλο» έλεγε σοφά ο Ουίλσον Τσόρτσιλ, Νόμπελ 1953.

Η αισιοδοξία αυξάνει τη δύναμή μας. Τελικά τα πράγματα που μας συμβαίνουν είναι σε πλήρη αρμονία με αυτό που πιστεύουμε. «Αν αισιοδοξούμε στο τέλος όλα θα πάνε καλά, αλλά και αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος» έλεγε ο Πάολο Κοέλο

Ο αισιόδοξος άνθρωπος πάντα βλέπει ένα φως εκεί που δεν υπάρχει, γιατί κάποιος απαισιόδοξος θα πρέπει πάντα να τρέχει για να το σβήσει; Διερωτάται ο γάλλος φιλόσοφος Καρτέσιος.

Η απαισιοδοξία οδηγεί πάντα σε αδυναμία, ενώ η αισιοδοξία σε δύναμη. Με την έννοια της αισιοδοξίας έχουν ασχοληθεί πολλοί φιλόσοφοι και επιστήμονες.

Τώρα έρχεται μια επιστημονική τεκμηριωμένη μελέτη και μας αποκαλύπτει ότι αν ζούμε με θετικό τρόπο και αισιοδοξία, τότε μπορεί να ζήσουμε περισσότερα χρόνια και καλύτερα. Μελετώντας τους υπεραιωνόβιους διαπιστώθηκε ότι ήταν όλοι αισιόδοξοι άνθρωποι.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του  Harvard TH Chan School of Public Health στη Βοστώνη και δημοσιεύθηκε στο έγκριτο Journal of the American Geriatrics Society. Στη μελέτη συμμετείχαν  159.000 γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η αισιοδοξία συνδέθηκε με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη πιθανότητα επίτευξης εξαιρετικής μακροζωίας συνολικά και μεταξύ ομάδων.

Άρα τώρα που ξέρουμε έχουμε έναν παραπάνω λόγο να προσπαθήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι … και να διώξουμε για πάντα την απαισιοδοξία από τη σκέψη μας αφού τίποτα δεν προσφέρει.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !