Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερο και καλύτερα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το σίγουρο είναι ότι η αισιοδοξία μας βοηθά να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Ακολουθώντας το φως περνάμε καλύτερα και το άγχος επικαλύπτεται από την ελπίδα.Αυτό που ακούμε από τις γιαγιάδες και ακούγεται περίεργα το έχει ο Θεός τελικά είναι σοφό. Γιατί προσδοκάς το καλύτερο, ελπίζεις, ζεις καλύτερα, είσαι πιο αγαπητός.

«Ενας αισιόδοξος άνθρωπος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή. Ένας απαισιόδοξος βλέπει μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία. Είμαι αισιόδοξος γιατί δεν φαίνεται να έχει καμία χρησιμότητα να είναι οτιδήποτε άλλο» έλεγε σοφά ο Ουίλσον Τσόρτσιλ, Νόμπελ 1953.

Η αισιοδοξία αυξάνει τη δύναμή μας. Τελικά τα πράγματα που μας συμβαίνουν είναι σε πλήρη αρμονία με αυτό που πιστεύουμε. «Αν αισιοδοξούμε στο τέλος όλα θα πάνε καλά, αλλά και αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος» έλεγε ο Πάολο Κοέλο

Ο αισιόδοξος άνθρωπος πάντα βλέπει ένα φως εκεί που δεν υπάρχει, γιατί κάποιος απαισιόδοξος θα πρέπει πάντα να τρέχει για να το σβήσει; Διερωτάται ο γάλλος φιλόσοφος Καρτέσιος.

Η απαισιοδοξία οδηγεί πάντα σε αδυναμία, ενώ η αισιοδοξία σε δύναμη. Με την έννοια της αισιοδοξίας έχουν ασχοληθεί πολλοί φιλόσοφοι και επιστήμονες.

Τώρα έρχεται μια επιστημονική τεκμηριωμένη μελέτη και μας αποκαλύπτει ότι αν ζούμε με θετικό τρόπο και αισιοδοξία, τότε μπορεί να ζήσουμε περισσότερα χρόνια και καλύτερα. Μελετώντας τους υπεραιωνόβιους διαπιστώθηκε ότι ήταν όλοι αισιόδοξοι άνθρωποι.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του  Harvard TH Chan School of Public Health στη Βοστώνη και δημοσιεύθηκε στο έγκριτο Journal of the American Geriatrics Society. Στη μελέτη συμμετείχαν  159.000 γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η αισιοδοξία συνδέθηκε με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη πιθανότητα επίτευξης εξαιρετικής μακροζωίας συνολικά και μεταξύ ομάδων.

Άρα τώρα που ξέρουμε έχουμε έναν παραπάνω λόγο να προσπαθήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι … και να διώξουμε για πάντα την απαισιοδοξία από τη σκέψη μας αφού τίποτα δεν προσφέρει.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !