Πώς θα μειώσουμε τη ζάχαρη και το λίπος στη διατροφή μας;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Αν θέλουμε πραγματικά να χάσουμε βάρος και να διατηρηθούμε fit, θέλει προσπάθεια, κυρίως όμως στρατηγική και μεθόδευση.

Σκεφτόμαστε πριν φάμε κάτι και προσπαθούμε με έξυπνα tips χωρίς να κοπιάσουμε και να στερηθούμε, να αποκτήσουμε καλές συνήθειες…

Εμείς ερευνήσαμε και σας ενημερώνουμε.

Τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή μας;

H ζάχαρη έχει περάσει στο Dna και είναι ίσως η πιο επιζήμια συνήθεια… όταν μάλιστα είναι και λευκή σίγουρα δεν είναι αγγελική….

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε μέρος της ζάχαρης με κανέλα ή βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας στις περισσότερες παρασκευές μας.

Προτιμάμε το μέλι σαν γλυκαντικό

Η στέβια επίσης μπορεί να είναι στις προτιμήσεις μας και υπάρχει παντού. Eιδικά για τα ζεστά ροφήματα και τους καφέδες είναι ότι πρέπει.

Στο γιαούρτι, στις κρέμες, στα γλυκά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουλί φρούτων ή φρέσκα φρούτα για να διανθίσουμε τη γεύση τους και να χαρίσουμε γλύκα…

Η πολτοποιημένη μπανάνα μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο αλλά και τη ζάχαρη στα pancakes, στα κέικ, στα muffins.

Πως θα μειώσουμε το λίπος στη διατροφή μας

Το λίπος σίγουρα επιβαρύνει τις λειτουργίες του οργανισμού μας και οι επιπτώσεις κάποιες φορές είναι μη αναστρέψιμες.

Οι προτάσεις μας είναι εύκολα πραγματοποιήσιμες και κυρίως γευστικές.

Έτσι προτιμάμε ελαιόλαδο αντί για το βούτυρο στις γευστικές σας δημιουργίες.

Εξαφανίστε τις κρέμες γάλακτος από τη μαγειρική σας.

Προτιμάμε μαργαρίνη πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα φαγητά και ειδικά οι σάλτσες νοστιμίζουν με τη χρήση βοτάνων και μπαχαρικών. Εσείς θα φτιάξετε τα δικά σας χαρμάνια, θα πειραματιστείτε και θα το διασκεδάζετε …

Οι vinaigrette και τα dip ανανεώνονται με δροσερό νερό και καλό ανακάτεμα.

Αγοράστε ένα σπρέι λαδιού για να βάζετε ελάχιστο λάδι ακόμα και στο αντικολλητικό τηγάνι ή στις σαλάτες σας.

Η κρέμα γάλακτος μπορεί θαυμάσια να αντικατασταθεί με γιαούρτι ή κρεμώδη τυριά με χαμηλά λιπαρά.

Το corn flour αντικαθιστά το βούτυρο όταν δένουμε τις σάλτσες ή τις κρέμες π.χ. μπεσαμέλ.

Χρησιμοποιείτε μπανάνα, καρότο, παντζάρι για να αντικαταστήσετε το λίπος στα αρτοσκευάσματα.

Σε λίγο καιρό είναι σίγουρο ότι θα συνηθίσετε τις νέες γεύσεις και θα αποτοξινωθείτε.

Ξεκινάμε τώρα …

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !