Τόνος τηγανιά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Στη Χαλκιδική η θαλασσινή κουζίνα δοξάζεται … Ο τόνος και πολλά άλλα ψάρια προσφέρονται για αυτή την απίθανη γευστική δημιουργία. Γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ.

Για να είναι τα θαλασσομαγειρέματα ξεχωριστά, εδώ εφαρμόζουν το μυστικό της Αγιορείτικης μαγειρικής, που είναι το κρεμμυδόζουμο.  Η κουζίνα τους έχει επιρροές αφού βρίσκονται δίπλα στο Άγιο Όρος.

 Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Τόνος τηγανιά

Από τον Άγγελο Γκαλή, chef εστιατόριο Porto Marina, Πόρτο Κουφό, Χαλκιδική

Υλικά για 4 άτομα

1200 γρ φρέσκος τόνος, κομμένος σε μεγάλους κύβους

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ

Μισό κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε φέτες ή καρέ

1/2 ποτήρι λευκό κρασί, ασύρτικο ή μαλαγουζιά

Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι

4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

300 ml ζωμός κρεμμυδιού

Ξύσμα από μισό λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα

8 φύλλα βασιλικό

Αλατι

Πιπέρι

Ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον τόνο.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και μόλις πάρουν χρώμα τότε σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το ζωμό από το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα.

Σε ένα ταψί βάζουμε ότι υπάρχει στο τηγάνι και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C για 6 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.

Αφήνουμε να σταθεί το φαγητό και σερβίρουμε σε 5 λεπτά.

Μικρά μυστικά

Για μεγαλύτερη νοστιμιά χρησιμοποιούμε 600 γρ. τόνου από την πλευρά της κοιλιάς και 600 γρ. φιλέτο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !