Γαρίδες cheviche με εσπεριδοειδή, τσίλι και κόλιανδρο

Tips

Μια φίνα γευστική δημιουργία που γίνεται σε χρόνο dt και εντυπωσιάζει. Μπορούμε να ζητήσουμε να μας καθαρίσουν τις γαρίδες για να κερδίσουμε χρόνο. Το άρωμά τους εντυπωσιάζει αλλά και το χρώμα παίζει δυνατά…

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Γαρίδες cheviche με πορτοκάλι, τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο

Υλικά για 2 άτομα

100 γρ ψίχα φρέσκιας γαρίδας

1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα

1 lime, χυμό και ξύσμα

1/3  πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένο

¼ πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε καρέ

1/3 ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο, μόνον τα φύλλα ψιλοκομμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπερι

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος. Χρησιμοποιούμε μόνον το σώμα της γαρίδας αφαιρώντας το «εντεράκι» που έχει στη ράχη της.

Κόβουμε τις γαρίδες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το lime, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το τσίλι, την πιπεριά Φλώρινας και τα φύλλα του κόλιανδρου.

Ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό και στήνουμε σε βαθύ πιάτο.

Περιχύνουμε με τα υγρά της μαρινάδας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Από το εστιατόριο Αλάτι, Παραλία Πρέβεζας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !