Γαρίδες cheviche με εσπεριδοειδή, τσίλι και κόλιανδρο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια φίνα γευστική δημιουργία που γίνεται σε χρόνο dt και εντυπωσιάζει. Μπορούμε να ζητήσουμε να μας καθαρίσουν τις γαρίδες για να κερδίσουμε χρόνο. Το άρωμά τους εντυπωσιάζει αλλά και το χρώμα παίζει δυνατά…

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Γαρίδες cheviche με πορτοκάλι, τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο

Υλικά για 2 άτομα

100 γρ ψίχα φρέσκιας γαρίδας

1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα

1 lime, χυμό και ξύσμα

1/3  πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένο

¼ πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε καρέ

1/3 ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο, μόνον τα φύλλα ψιλοκομμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπερι

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος. Χρησιμοποιούμε μόνον το σώμα της γαρίδας αφαιρώντας το «εντεράκι» που έχει στη ράχη της.

Κόβουμε τις γαρίδες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το lime, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το τσίλι, την πιπεριά Φλώρινας και τα φύλλα του κόλιανδρου.

Ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό και στήνουμε σε βαθύ πιάτο.

Περιχύνουμε με τα υγρά της μαρινάδας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Από το εστιατόριο Αλάτι, Παραλία Πρέβεζας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !