Μυδοπίλαφο των ψαράδων

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η αυθεντική συνταγή των ψαράδων της Πρέβεζας για το μυδοπίλαφο, που χαρίζει δύναμη… Τα μύδια είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας  αφού είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα Ω-3, πρωτείνες και έχουν ελάχιστο λίπος. Ακόμα τα μύδια ξεχειλίζουν από αναπλαστικές και ενεργειακές ουσίες.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να εντάξουμε τα μύδια στη διατροφή μας.

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολη

Μυδοπίλαφο των ψαράδων

Από τον Μιχάλη Καζαντζίδη, ταβέρνα Τεμπελχανείο, Πρέβεζα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μύδια

2 λίτρα νερό

30 ml ελαιόλαδο

150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 ποτήρι νερού ρύζι για πιλάφι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Ξεπλένουμε τα μύδια και τα καθαρίζουμε με βουρτσάκι καλά.

Τα περνάμε από τρεχούμενο νερό και αν κάποιο μύδι είναι ανοιχτό και δεν κινείται τότε το πετάμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τα μύδια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα μύδια από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.

Σε μπολ κρατάμε το νερό που θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Τα μύδια τα βάζουμε σε ένα μπολ μεγάλο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τότε τα βγάζουμε από το κέλυφος και κρατάμε 10 μύδια με το κέλυφος για να τα χρησιμοποιήσουμε για το φινίρισμα.

Σε μεγάλη καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα καθαρισμένα και τα ολόκληρα μύδια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό από τα μύδια, που είχαμε κρατήσει. Η αντιστοιχία είναι 3 ποτήρια ζωμός προς 1 ποτήρι ρύζι.

Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χυλώσει το ρύζι.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και ολόγυρα βάζουμε τα ανοιγμένα μύδια που κρατήσαμε για το φινίρισμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !