Ώρα για αναδιάρθρωση της γκαρνταρόμπας σου & συμμάζεμα

Tips

Πάντα μετά από ένα ευχάριστο καλοκαίρι και ξέγνοιαστες διακοπές ακολουθεί η επιστροφή στο σπίτι, που αυτόματα σηματοδοτεί και την επιστροφή των ανακατεμένων, μπερδεμένων και σίγουρα όχι καθαρών ρούχων που βρίσκονται μέσα στις βαλίτσες. Πρόβλημα που ουκ ολίγους απασχολεί.

Στην ουσία όμως μόνο πρόβλημα δεν είναι το συμμάζεμα των ρούχων και η σωστή διάταξη στη ντουλάπα. Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και σιγά σιγά πλησιάζει η ώρα που τα φθινοπωρινά σετάκια θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Μπορεί η διαδικασία της αναδιάρθρωσης μιας ντουλάπας εξ αρχής να φαντάζει δύσκολη, όμως στην πορεία του χρόνου θα δεις ότι σου λύνει τα χέρια και σε βοηθάει.

Μικρή ντουλάπα με λίγους χώρους αποθήκευσης

Πολλοί θεωρούν περιττό να έχουν διαρκώς την ντουλάπα τους στην ‘‘τρίχα’’, δεν είναι όμως. Έρευνες έχουν αποδείξει πως μια συμμαζεμένη ντουλάπα σε συνδυασμό με μια ανανεωμένη γκαρνταρόμπα σου φτιάχνουν την διάθεση, μειώνουν το άγχος και σε βοηθούν να δεις ξεκάθαρα όλες τις στιλιστικές επιλογές που ξεδιπλώνονται μπροστά σου.

Η αλήθεια είναι πως πολλές ντουλάπες δεν διαθέτουν τους αποθηκευτικούς χώρους που απαιτούνται, όμως αυτό λύνεται. Χωρίζεις τα ρούχα ανάλογα με το είδος, το χρώμα, το υλικό. Άλλα τα διπλώνεις και άλλα τα κρεμάς, κάποια μπαίνουν στα συρτάρια. Λύσεις για την διαμόρφωση μιας ντουλάπας υπάρχουν πολλές αρκεί να υπάρχει λίγη φαντασία και ίσως κάποιες οργανωτικές ικανότητες.

Αδειάζεις την βαλίτσα και πάμε από την αρχή

Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται κάποια στιγμή παίρνεις εκείνη τη μεγάλη απόφαση να αδειάσεις επιτέλους την βαλίτσα των διακοπών και να ξεχωρίσεις τα ρούχα σου. Λίγο βαρετή διαδικασία αλλά απαραίτητη. Αν μέχρι και σε αυτό το κομμάτι όμως ακολουθείς πρόγραμμα, θα τελειώσεις πριν καν το καταλάβεις.

Αρχικά βγάλε τα ρούχα που χιλιοφόρεσες κατά την διάρκεια των διακοπών και στείλε τα με την μια στο καλάθι των άπλυτων. Ξεχώρισε καλλυντικά, παπούτσια κοσμήματα κλπ. στα σημεία που πρέπει και συνέχισε με τα υπόλοιπα. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο ρούχο που δεν φόρεσες, ή έστω που φόρεσες μια φορά. Εκεί είναι στο χέρι σου αν θα το στείλεις να κάνει παρέα με τα υπόλοιπα άπλυτα ή αν θα του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία αφήνοντας το στην καρέκλα του γραφείου.

Μην διστάσεις να ‘‘ξεφορτωθείς’’ τα ρούχα που διαπίστωσες πως πλέον δεν σου κάνουν. Χάρισε τα σε κάποιον που τα χρειάζεται. Αφού την άδειασες αποθήκευσε την σε μια γωνία ..till the next time.

Αναδιάρθρωση της γκαρνταρόμπας

Μετά το καλοκαίρι εκ των πραγμάτων κάποια ρούχα δεν φοριούνται, είναι πολύ ανοικτά και η θερμοκρασία δεν τα στηρίζει και πολύ. Σαν πρώτο ξεκαθάρισμα λοιπόν ‘‘σήκωσε’’ εκείνα τα ρούχα που θυμίζουν μέσα Ιουλίου και δεν δένουν και πολύ με τον Σεπτέμβρη.

Δες αν είσαι καλυμμένη από το κομμάτι των jeans σου και εφοδίασε την ντουλάπα σου με μερικά basic κομμάτια που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη! Μαύρα κολλητά παντελόνια, καμπάνες, λευκά πουκάμισα, χρωματιστά απλά καθημερινά μπλουζάκια και ίσως ένα ζευγάρι μαύρα μοκασίνια (απόλυτη τάση για φέτος). Δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία γιατί σίγουρα μετά τις διακοπές τα περιθώρια στένεψαν.

Στιλάτα ρούχα που σε συνδυασμό με μερικά φρεσκαρίσματα μπορούν να σου δώσουν πολύ εύκολα κύρος και να κάνουν τους υπόλοιπους να μην μπορούν να καταλάβουν τι έχεις ξοδέψει για να τα αγοράσεις.

Σωστή οργάνωση που μπορεί να σου χαρίσει τέλεια αποτελέσματα

Το μυστικό κρύβεται εκεί, στην οργάνωση! Αν τα έχεις όλα τακτοποιημένα στην ντουλάπα σου, στην βαλίτσα σου και γενικά στον χώρο σου θα δεις πως αυτόματα το μυαλό μπαίνει και αυτό σε μια τάξη από μόνο του.

Τα ρούχα μας καθρεφτίζουν την διάθεση μας και αντανακλούν την προσωπικότητα μας. Αν τους δώσεις την σημασία που πρέπει με λίγα χρήματα και σωστούς συνδυασμούς θα σε ανταμείψουν.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !