Ψάρι με φακόρυζο, ρόδι και αρωματικό λάδι

Τα μυστικά των Chef

Γευστικοί συνδυασμοί υψηλής διατροφικής αξίας της θαλασσινής κουζίνας από την χαρισματική executive cheffe Αφροδίτη Μάρδα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μυλοκόπι γιατί είναι πολύ νόστιμο, εσείς μπορείτε να επιλέξετε άλλο φιλέτο ψαριού φρέσκο ή κατεψυγμένο. Το συνδυάσαμε έξυπνα με φακόρυζο και ρόδι, που είναι υπερτροφές λόγω των αντιοξειδωτικών που προσφέρουν στον οργανισμό μας. Το μάνγκο δίνει άρωμα και μια γευστική πινελιά εξωτική και το λάδι τρούφας ανεβάζει τη γεύση…

Ψάρι με φακόρυζο, ρόδι και αρωματικό λάδι  

Υλικά για 2 άτομα

 250 γρ. φιλέτο μυλοκόπι

1 ρόδι

100 γρ. ρύζι μπονετ

100 γρ. φακές βρασμένες σε νερό με φύλλο δάφνης για 20 λεπτά

1 φύλλο δάφνης

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

100 γρ. μάνγκο φρέσκο, σε κομμάτια

Λάδι τρούφας

200 ml. ζωμό ψαριού

Ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής

Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό και φύλλο δάφνης τις φακές για 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα τρυπητό με τρεχούμενο νερό.

Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό ψαριού για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρόδι, το μάνγκο, το αλάτι, τα πιπέρια, τις βρασμένες φακές και το λάδι τρούφας.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα ψαριού και τα σοτάρουμε σε πλατύ τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο για 8 λεπτά, γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.

Ανακατεύουμε σε μπολ τις φακές, το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά κα σερβίρουμε σε πιάτο δίπλα στο φιλέτο ψαριού.

Φινίρουμε το πιάτο με σπυράκια ροδιού, αγγούρι λεπτοκομμένο και φλοίδες ραπανιού.

 Συνταγή : Από την Aφροδίτη Μάρδα executive cheffe, Delfi bay hotel, Ερατεινή

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !