Πώς θα κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή και πώς θα τη διανθίσετε;

Tips

Η επιστροφή από τις διακοπές και ο ερχομός του φθινοπώρου φέρνουν σίγουρα μελαγχολία. Μην αφήσετε λοιπόν αυτή η μελαγχολική διάθεση και την επιστροφή στη ρουτίνα της καθημερινότητας να επηρεάσει τη σχέση σας.

Εμείς σας προτείνουμε κάποιες ιδέες για να συνεχίσετε με ρομαντική διάθεση, να διανθίσετε τη σχέση σας με τον άνθρωπό σας… και να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή.

Αφιερώστε χρόνο…

Σίγουρα στις διακοπές και γενικά την περίοδο του καλοκαιριού, είχατε περισσότερο χρόνο και είσαστε πιο χαλαροί… Τώρα είναι λογικό και με τον ερχομό της σχολικής χρονιάς, αν έχετε παιδιά ο χρόνος συμπιέζεται και το άγχος αυξάνει. Προσπαθήστε να αφιερώνεται ποιοτικό χρόνο στον άνθρωπό σας και μην του «περνάτε» όλα τα άγχη σας αν δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά λόγω συνθηκών. Χρειάζεται διπλωματία.

Επικοινωνία…

Μην κρατάτε μέσα σας άγχος, φόβους, εκνευρισμό ή ακόμα και μια ανείπωτη χαρά. Μοιραστείτε τα με τον σύντροφό σας. Η επικοινωνία βοηθά, ενώ τα αρνητικά συναισθήματα στοιβαγμένα μέσα σας, προκαλούν εκρήξεις τις περισσότερες φορές.

Αρκεί να φερθείτε έξυπνα και με ψυχραιμία. Σκεφθείτε δύο φορές πριν μιλήσετε και αν κάτι σοβαρό σας απασχολεί προσπαθήστε να βρείτε λύσεις μαζί.

Ένα χαμόγελο, ένα χτύπημα στην πλάτη, ένας καλός λόγος, ένα δωράκι, ακόμα και μια σοκολάτα ή ένα φαγητό που του αρέσει, σίγουρα είναι ότι καλύτερο. Όπως έλεγε ο Φρόιντ « η επικοινωνία και κυρίως η μη λεκτική σε ακολουθούν και κάποτε τις βρίσκεις να σε περιμένουν με ανοιχτή αγκαλιά». Κάνετε τον σύντροφό σας να νιώθει σημαντικός…

Βγείτε οι δυό σας

Μια έξοδος τουλάχιστον την εβδομάδα για να βρεθείτε μόνοι σας χωρίς τα παιδιά και να πιείτε ήρεμα ένα ποτάκι και να συζητήσετε οι δυό σας … όπως παλιά, να καταστρώσετε σχέδια για εσάς είναι ότι καλύτερο. Αποφύγετε τις συζητήσεις που αφορούν την καθημερινότητα και μιλήστε μόνον για τα ευχάριστα, τα δικά σας, τις αναμνήσεις σας και τις αποδράσεις σας. Οι μικροχαρές ενισχύουν τη σχέση σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας… 

Αποφασίστε να αφιερώσετε έστω λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Μια φροντίδα προσώπου και σώματος, το γυμναστήριο, η γιόγκα θα σας γεμίσουν ενέργεια και δεν θα έχετε το παράπονο ότι φροντίζετε μόνον τους άλλους και ξεχνάτε τον εαυτό σας. Η ενέργεια και η καλή διάθεση που θα έχετε μοιράζεται και στους γύρω σας, έστω και αν δεν το καταλαβαίνετε, ενώ αντίθετα η κακή σας διάθεση και το παράπονο τους φορτίζει αρνητικά.

Κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν

Αυτό που θα ήθελα να σας υπενθυμίσω είναι ότι η ρουτίνα σκοτώνει την επιθυμία στη σχέση σας. Δεν είναι πια απαραίτητο να τα κάνετε και όλα από κοινού. Διαλέξτε τι θα σας άρεσε να κάνετε, ίσως να βγείτε με φίλες σας όπως παλιά ή να κάνετε κάτι που σας ενθουσιάζει και σας λείπει. Ενθαρρύνετε και τον σύντροφό σας να το κάνει. Όταν βρεθείτε θα έχετε να συζητήσετε καινούργια πράγματα…

Ο συμβιβασμός είναι δύναμη…

Το άγχος της επιστροφής, οι οικονομικές υποχρεώσεις λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η πίεση των παιδιών αποτελούν πηγή εντάσεων. Η υπομονή και η ανοχή εξαντλούνται και πιο εύκολα επικρίνουμε τον σύντροφό μας, οπότε σίγουρα θα εισπράξουμε την αρνητική του πλευρά.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι επειδή είμαστε ζευγάρι δεν είναι απαραίτητο να βλέπουμε τη ζωή με την ίδια πάντα ματιά, το αντίθετο συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Αποδεχθείτε αυτή του την πλευρά και μην τον επικρίνετε. Ο καθένας πρέπει να κάνει ένα βήμα προς τον άλλον και να αποδεχτεί τις διαφορές του. Αφήστε τον εγωισμό κατά μέρος, ο συμβιβασμός δεν είναι συνώνυμος με τη θυσία και δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπετε τα όνειρά σας και τις αξίες. Το αντίθετο η διπλωματία και ο συμβιβασμός πολλές φορές είναι δύναμη και όχι αδυναμία.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !