Πανακότα βατόμουρου

Tips

Ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι, με πινελιά εξωτική… Η γεύση του συναρπάζει και τους vegan, αφού χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα καρύδας. Μπορούμε αντί βατόμουρου να το φτιάξουμε με φράουλες ή το αγαπημένο μας φρούτο. Είναι το τέλειο επιδόρπιο με άρωμα και χρώμα εξωτικό…

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Ψύξη 4 ώρες / Εύκολο

Πανακότα βατόμουρου

Υλικά για 4 άτομα

200 ml κρέμα καρύδας

100 ml γάλα καρύδας

1 κ.γ. καλαμποκάλευρο

½ κουταλάκι του καφέ αγάρ-αγάρ

50 γραμμάρια ζάχαρη καστάνη

Φρέσκα βατόμουρα, δροσερά

σάλτσα βατόμουρο, δροσερή

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο και το αγάρ-αγάρ με λίγο από το γάλα καρύδας.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο από το γάλα καρύδας

Ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να τρεμουλιάζει το μείγμα και συνεχίζουμε για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας ελαφρά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε 4 ποτήρια και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε την πανακότα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Βγάζουμε από το ψυγείο και περιχύνουμε την πανακότα με σάλτσα, κουλί βατόμουρου και αφού «σταθεί» λίγο βάζουμε και φρέσκα φρούτα ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες και σερβίρουμε.

Συνταγή : Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης,  Γαλαξίδι

 

Tags

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !