Πανακότα βατόμουρου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι, με πινελιά εξωτική… Η γεύση του συναρπάζει και τους vegan, αφού χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα καρύδας. Μπορούμε αντί βατόμουρου να το φτιάξουμε με φράουλες ή το αγαπημένο μας φρούτο. Είναι το τέλειο επιδόρπιο με άρωμα και χρώμα εξωτικό…

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Ψύξη 4 ώρες / Εύκολο

Πανακότα βατόμουρου

Υλικά για 4 άτομα

200 ml κρέμα καρύδας

100 ml γάλα καρύδας

1 κ.γ. καλαμποκάλευρο

½ κουταλάκι του καφέ αγάρ-αγάρ

50 γραμμάρια ζάχαρη καστάνη

Φρέσκα βατόμουρα, δροσερά

σάλτσα βατόμουρο, δροσερή

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο και το αγάρ-αγάρ με λίγο από το γάλα καρύδας.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο από το γάλα καρύδας

Ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να τρεμουλιάζει το μείγμα και συνεχίζουμε για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας ελαφρά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε 4 ποτήρια και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε την πανακότα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Βγάζουμε από το ψυγείο και περιχύνουμε την πανακότα με σάλτσα, κουλί βατόμουρου και αφού «σταθεί» λίγο βάζουμε και φρέσκα φρούτα ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες και σερβίρουμε.

Συνταγή : Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης,  Γαλαξίδι

 

Tags

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !