Πανδαισία σαλατικών και φρούτων

Tips

Μια σαλάτα υπερτροφή που δοκιμάσαμε στο κοσμοπολίτικο Piestany, της Σλοβακίας με τα περίφημα ιαματικά νερά και τα κέντρα ευεξίας.

Το νησί της ευζωίας και των κορυφαίων ιαματικών της Ευρώπης

Στο ξενοδοχείο Esplanade, ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία του νησιού της ευζωίας, η διατροφή είναι ειδική για την ενδυνάμωση του οργανισμού.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πανδαισία σαλατικών και φρούτων

Από τον Ivan Kessl executive chef, Ensana Hotels, Piestany, Σλοβακίας

Υλικά για 4 άτομα

Καρδιές και φύλλα μαρουλιού

Φύλλα λόλας

Φύλλα baby σπανάκι

Μισό μήλο, κομμένο σε φέτες με τη φλούδα

1 φέτα πορτοκαλιού, κομμένη στα 4

1 ντομάτα, σε φέτες

Μισή πιπεριά, σε φέτες

¾ του φλιτζανιού ψίχα αμύγδαλου ή καρυδιού

40 γρ. πρόβειο τυρί

2 κλαράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι φύτρες

Για την vinaigrette

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ.  βαλσάμικο ξύδι

Τρόπος παρασκευής

Θα ετοιμάσουμε πρώτα την vinaigrette.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα σαλατικά, τη ντομάτα, την πιπεριά, τους ξηρούς καρπούς, λίγες φύτρες, το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε απαλά.

Περιχύνουμε την vinaigrette μελιού.

Ανακατεύουμε απλά.

Βάζουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και διακοσμούμε με το μήλο, το πορτοκάλι, τις φέτες τυριού και στην κορυφή βάζουμε τις φύτρες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !