Πώς θα εξαφανίσουμε το λίπος από τα πόδια μας;

Tips

Tα ωραία πόδια είναι ατού για τη γυναικεία ομορφιά. Έτσι κάθε γυναίκα ψάχνει να βρει τρόπους για να βελτιώσει την εμφάνισή τους είτε με δίαιτα ή γυμναστική ή μασάζ.

Ο πόλεμος κατά της κυτταρίτιδας καλά κρατεί … αφού το λείο και ενυδατωμένο δέρμα είναι το ζητούμενο.

Δεν χρειάζεται όμως να αγχώνεστε και θα πρέπει να ξεπεράσετε το ταχύτερο δυνατόν το άγχος για το κυνήγι της ομορφιάς.

Πολλές γυναίκες από το άγχος για άμεσο αποτέλεσμα καταφεύγουν σε πολλά υποσχόμενες αισθητικές και χειρουργικές επεμβάσεις, με συνέπειες κάποιες φορές.

Χρειάζεται υπομονή και υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι που εξασφαλίζουν άριστα αποτελέσματα. Αρκεί να το αποφασίσετε…

Είναι βασικό να μην ξεχνάτε ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική και αυτό που εσείς μπορεί να θεωρείτε μειονεκτικό, οι άλλοι να μην το βλέπουν ή στην πραγματικότητα να είναι και όμορφο…

Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε κάποιες φυσικές και υγιεινές λύσεις για να τονώσετε τα πόδια σας, αλλά και τον οργανισμό σας γενικότερα.

Μια ισορροπημένη διατροφή, γυμναστική μυϊκής ενδυνάμωσης, μασάζ και κάποιες ακόμα στοχευμένες ενέργειες θα σας χαρίσουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Ισορροπημένη διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, ψάρι, λευκό κρέας και πολύ νερό είναι ότι καλύτερο για την υγεία σας και για να είστε πάντα fit.

Aν το αλάτι είναι αγαπημένο συστατικό στη μαγειρική σας καλύτερα να το ξεχάσετε. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγετε και τις επεξεργασμένες τροφές που έχουν πολύ αλάτι, κρυφό ή λιγότερο φανερό…

Επιμένουμε για το αλάτι αφού συντελεί στην κατακράτηση υγρών.

Πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στην ενυδάτωσή σας, γιατί το άφθονο νερό βοηθά στην αποστράγγιση των τοξινών και των επιπλέον υγρών, που συσσωρεύονται στον οργανισμό και προκαλούν αποθήκευση λίπους.

Επίσης θα πρέπει να εντάξετε στη καθημερινή σας διατροφή λαχανικά που περιέχουν πολλά υγρά όπως το αγγούρι, η ντομάτα, το καρπούζι, το πεπόνι…

Κολύμπι

Το καλύτερο άθλημα για το σώμα και ειδικά για τα πόδια και τα χέρια είναι το κολύμπι, που πραγματικά σμιλεύει το κορμί.

Κάθε είδους κολύμβηση ενδείκνυται και για ακόμα γρηγορότερα αποτελέσματα επιλέγουμε γυμναστική στο νερό και ποδηλασία στο νερό, γνωστά σαν aquagym και aquabiking. Η δυναμική αυτών των ασκήσεων δημιουργεί ευεξία και επιπλεόν ανεβάζει τη διάθεση.

Να θυμάστε πάντα ότι η δράση του νερού εντείνει την ενδυνάμωση των μυών των ποδιών και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι σύμμαχός σας στη μάχη με την κυτταρίτιδα.

Μυϊκή ενδυνάμωση

Για την μυϊκή ενδυνάμωση και τη μείωση του λίπους που συσσωρεύεται στα πόδια υπάρχουν πολλές και αποτελεσματικές ασκήσεις.

Κάποιες από αυτές είναι το τρέξιμο, το σχοινάκι, το σκουός αλλά και η γιόγκα.

Αν λοιπόν τις εντάξετε στο πρόγραμμά σας τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

Μασάζ

Το μασάζ σίγουρα θα τονώσει το δέρμα σας και θα συνδράμει στην λεμφική παροχέτευση, που στοχεύει στην αποβολή τοξινών και της περίσσειας νερού που υπάρχει στο σώμα μας.

Με το μασάζ διεγείρετε η δραστηριότητα των κερατινοκυττάρων, των κυττάρων του δέρματος.

Οι σωστές πιέσεις κατορθώνουν να φιλτράρουν τα λιποκύτταρα.

Καλύτερα ακόμα αποτελέσματα θα έχετε αν χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια όπως αυτό το κέδρου, του λεμονιού ή του αρκεύθου που είναι γνωστά για τις ιδιότητες κατά της κυτταρίτιδας.

Σημαντικό βέβαια είναι να βρείτε τον κατάλληλο τεχνικό που γνωρίζει το μασάζ, σε βάθος…

Ειδικές κάλτσες

Εάν τα πόδια σας πρήζονται ή υποφέρετε από κατακράτηση υγρών θα πρέπει να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Ίσως για την περίπτωσή σας χρειαστεί να φοράτε κάλτσες συμπίεσης, που βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης θα πρέπει να υιοθετήσετε και μια μυστική συνταγή που ακολουθούν οι γαλλίδες, θα πρέπει να σηκώνετε τα πόδια σας δημιουργώντας μια ορθή γωνία με το σώμα, ακουμπώντας τον τοίχο για 30 λεπτά την ημέρα. Έτσι θα ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Αν αισθάνεστε τα πόδια σας βαριά τότε ένα κρύο ντους στην περιοχή των ποδιών θα σας ανακουφίσει.

Αυτές είναι οι φυσικές και υγιεινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθήσετε και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει γιατί θα έχετε πλέον σμιλεμένα πόδια… που ήταν το ζητούμενο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !