3 Υπέροχες Γλυκές Συνταγές με βάση το Πορτοκάλι

Tips

Το πορτοκάλι, με την έντονη γεύση και το άρωμά του, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα για την παρασκευή γλυκών. Από την κλασική πορτοκαλόπιτα μέχρι τα πιο πρωτότυπα γλυκά, το πορτοκάλι προσθέτει μια φρεσκάδα, μια μοναδική νότα και μια σπιρτάδα σε κάθε συνταγή.

Ας εξερευνήσουμε μαζί τρεις υπέροχες συνταγές γλυκών με βάση το πορτοκάλι.

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

Φύλλο κρούστας: 500 γρ.

Ζάχαρη: 200 γρ.

Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού: 250 ml

Αλεύρι: 100 γρ.

Αυγά: 4

Βούτυρο (λιωμένο): 150 γρ.

Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού

Ξύσμα πορτοκαλιού: από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι: Ζάχαρη: 200 γρ., Νερό: 200 ml, Χυμός πορτοκαλιού: 100 ml

Οδηγίες

Κόβετε το φύλλο κρούστας σε κομμάτια και τα αφήνετε να ξεραθούν.

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύετε τα κομμάτια του φύλλου με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνετε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.

Βράζετε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό πορτοκαλιού για 5 λεπτά. Περιχύνετε την πορτοκαλόπιτα με το σιρόπι αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.

Κέικ Πορτοκάλι

Υλικά

Αλεύρι: 250 γρ.

Ζάχαρη: 200 γρ.

Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου): 100 γρ.

Αυγά: 3

Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού: 100 ml

Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι

Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια του γλυκού

Βανίλια: 1 φακελάκι

Οδηγίες

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.

Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ενσωματώνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα ενσωματώνετε στο μείγμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε στους 175°C για περίπου 50 λεπτά.

Κρέμα Πορτοκάλι

Υλικά

Κρέμα γάλακτος: 200 ml

Ζάχαρη άχνη: 100 γρ.

Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο: 150 ml

Ζελατίνη σε φύλλα: 3

Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι

Βανίλια: 1 φακελάκι

Οδηγίες

Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια την λιώνετε σε λίγο ζεστό χυμό πορτοκαλιού.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή.

Αναμιγνύετε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και την ζελατίνη με την κρέμα.

Βάζετε την κρέμα σε ποτήρια ή φόρμες και την αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !