Μια σαλάτα που μπορεί να αποτελέσει κυρίως πιάτο για το δείπνο σας ή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό.
Πολύ νόστιμη και εκλεκτικές πινελιές ρουστίκ, και γίνεται τόσο εύκολα.
Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολη
Πανδαισία σαλατικών με ψητά ντοματίνια, προσούτο και γραβιέρα και dressing φουντουκιού
Από τον βραβευμένο Βασίλη Μήλιο, executive chef St George Lycabettus hotel
Υλικά για 4 άτομα
Μισό μαρούλι iceberg
Μισό ραντίτσιο
Μισή λόλα άσπρη
1/2 ματσάκι ρόκα
150 γρ. βαλεριάνα
50 γρ. πορτοκάλι, φιλεταρισμένο
10 ντοματίνια τσέρυ
150 γρ γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε κύβους
10 φέτες προσούτο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
Για το dressing φουντουκιού
250 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 πορτοκάλι
40 ml μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
2 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
70 γρ. φουντούκι, τριμμένο πούδρα
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα ντοματίνια.
Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα ντοματίνια. Με ένα πινέλο τα περνάμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και τα αραδιάζουμε τα ντοματάκια σε πιατέλα.
Παράλληλα χοντροκόβουμε τα λαχανικά μας με το χέρι.
Φτιάχνουμε το dressing χτυπώντας στο multi όλα τα υλικά μαζί.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, το πορτοκάλι και προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε με το χέρι μας καλά να πάει παντού.
Στήνουμε το πιάτο βάζοντας στη μέση τα λαχανικά στην κορυφή μια τουφίτσα βαλεριάνα.
Γύρω από τη σαλάτα βάζουμε το κομμάτια γραβιέρας, το προσούτο που το τυλίγουμε σε φωλίτσες και τα ντοματάκια.
Σερβίρουμε με μεγάλο πιάτο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.