Μαυρομάτικα φασόλια με κρεμμυδάκια

Τα μυστικά των Chef

Μια σαλάτα superfood, που γίνεται πανεύκολα, δίνει ελάχιστες θερμίδες και χαρίζει πλούσια θρεπτικά στοιχεία. Τα μαυρομάτικα  συμβάλουν στη καλή λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων και στη διατήρηση της καλής μνήμης. Επίσης ενδυναμώνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία.  Αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης  για τους vegan και ενισχύουν τους μύες και την καλή φυσική κατάσταση. Ακόμα τα μαυρομάτικα είναι μια πλούσια πηγή σιδήρου.

Ο συνδυασμός των μαυρομάτικων με τα κρεμμύδια ενισχύουν και επαυξάνουν τα ωφελήματα για τον οργανισμό μας.

Στη Μακεδονία λένε για τη σαλάτα μαυρομάτικων «κάθε μπουκιά και δύναμη»…

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μαυρομάτικα φασόλια με κρεμμυδάκια

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φέτες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ

Ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τα φασόλια.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30- 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, χωρίς να λιώσουν.

Προσοχή ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται και από την ποιότητα των φασολιών μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο.

Σουρώνουμε τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε δυνατά το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού.

Περιλούζουμε τα μαυρομάτικα με το λαδολέμονο και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα ή σε σαλατιέρα αν θέλουμε να τα μοιραζόμαστε στη μέση του τραπεζιού.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σε απόσταση 5 εκ. μετά το λευκό μέρος του κρεμμυδιού.

Η ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά Φλώρινας και ο μαϊντανός δένουν αρμονικά και επαυξάνουν τα θρεπτικά ωφελήματα.

Συνταγή : από τον Παναγιώτη Κουλτσιάκη, Mεζεδοπωλείο Pano‘s here, Nιγρίτα 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !