Μια νόστιμη γευστική δημιουργία που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα δίπλα σε μια πλούσια καροτοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα.
Η ομελέτα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα πλούσιο πρωινό.
Το μόνον που χρειάζεται είναι φρέσκα αυγά και φαντασία. Έτσι μπορούμε να την διανθίσουμε με γεύσεις που αγαπάμε.
Από σπανάκι και ντοματίνια μέχρι αλλαντικά, τυράκια κομμένα σε μικρά κομμάτια καθώς επίσης μυριστικά και μπαχαρικά που αγαπάμε.
Μια ακόμα ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μόνον ασπράδια αυγών αν κάνετε συγκεκριμένη διατροφή.
Έτσι σε 10 μόλις λεπτά έχουμε μια νοστιμιά άξια να αγαπηθεί…
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη
Πανεύκολη ομελέτα με μανιτάρια, πιπεριές και γραβιέρα
Από την ταβέρνα Δήμος, Παιανία
Υλικά για 2 άτομα
4 αυγά μεγάλα
150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη ή πορτοκαλί, κομμένες σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένα σε φέτες
50 ml. ελαιόλαδο
80 γρ. γραβιέρα ή πεκορίνο, τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με το βουρτσάκι και μια ελαφρά βρεγμένη πετσέτα κουζίνας και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το σκόρδο και σε 1 λεπτό προσθέτουμε τις πιπεριές και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και πάρουν ωραίο χρώμα.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο.
Ρίχνουμε και τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρουν χρώμα από την κάτω πλευρά και γυρίζουμε και από την άλλη προσεκτικά με τη σπάτουλα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα την ομελέτα και την πασπαλίζουμε με τυρί γραβιέρα ή πεκορίνο.