Πανεύκολο φιλέτο βακαλάου με σάλτσα λευκού κρασιού

Tips

Ο χαρισματικός μας chef δημιουργεί γεύσεις που αρέσουν πολύ και γίνονται πανεύκολα. Για να ξεφύγουμε από την κρεατοφαγία των ημερών μπορούμε να επιλέξουμε ψάρι φέτα ή φιλέτο και έτσι θα έχουμε ένα ελαφρύ γεύμα που μπορούμε να το συνοδέψουμε με μια σαλάτα πράσινη ή ακόμα και μια ανάμεικτη με λάχανο, μαρούλι, καρότο και φρέσκο κρεμμυδάκι.


Ο Κώστας Γεωργατζάς

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο

Πανεύκολο φιλέτο βακαλάου με σάλτσα λευκού κρασιού

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά executive corporate chef

Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς κόκκαλα από 180-200 γρ. το καθένα

4 σκελίδες σκόρδο

1 πιπεριά τσίλι

160 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

80 γρ βούτυρο 82%, παγωμένο κομμένο σε κύβους

Αλάτι

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Βάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα ψαριού και σοτάρουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας τα προσεκτικά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε την πιπεριά και το βούτυρο και ανακατεύουμε ανάλαφρα μέχρι να γλασάρει.

Σκεπάζουμε με αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 1 λεπτό και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !