Γεύση για δυνατούς «παίκτες»
Γίνεται πανεύκολα και η νοστιμάδα της γράφει…
Αν έρθουν φίλοι ξαφνικά και θέλουν να τους περιποιηθούν «τα καμάρια» μας μπορούν οι ίδιοι να έχουν την ικανοποίηση ότι μαγείρεψαν για τους φίλους τους. Είναι πάντως καλύτερη ιδέα από το να πάρουν κάποια πίτσα ή σουβλάκια.
Δεν χρειάζεται και κάτι ιδιαίτερο 5-6 αυγά, που σίγουρα υπάρχουν στο ψυγείο, λουκάνικα και κάποια αλλαντικά.
Αν έχετε απάκι ή καπνιστό χοιρινό τότε το αποτέλεσμα θα είναι απίθανο. Με μια σαλάτα ντομάτας ή πράσινη ή έστω και πατάτες τηγανητές και στην χειρότερη τσιπς το σίγουρο είναι ότι οι γεύσεις θα έχουν τη δική σας υπογραφή.
Εμείς θα δίνουμε δύο συνταγές για ομελέτα τηγανητή ή φουρνιστή.
Η επιλογή δική σας.
Πανεύκολη Ομελέτα με λουκάνικα και καπνιστό χοιρινό
Από τον Αντώνη Αντωνίου, εστιατόριο Μουριές, Παραδείσι Καρύστου
Υλικά
5-6 φρέσκα αυγά
Τυρί φέτα, σπασμένη με το πιρούνι
Γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένα
Καπνιστό χοιρινό, κομμένο σε κομμάτια
Λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Ρίγανη ή θυμάρι
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τηγανίζουμε ελαφρά τα λουκάνικα και το καπνιστό χοιρινό γυρίζοντας και από τις δύο μεριές, με λαβίδα.
Παράλληλα χτυπάμε με το σύρμα σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνουμε τη φέτα και το τριμμένο τυρί, όσο θέλουμε και ρίγανη ή θυμάρι.
Τα ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι και τα αλλαντικά και τα αφήνουμε 3 λεπτά από την κάθε μεριά και προσεκτικά τα γυρίζουμε και από την άλλη.
Αν θέλουμε ομελέτα φουρνιστή
Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία αλλά αντί να την βάλουμε στο τηγάνι την βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω μπορούμε να την ελέγξουμε ανασηκώνοντάς την με σπάτουλα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με πιπέρια ή στο πήλινο σκεύος που την ψήσαμε στο φούρνο.
Αν θέλουμε τη συνοδεύουμε την ομελέτα με πατάτες τηγανητές.
Μικρά μυστικά
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε και ένα ποτήρι γάλα αν την θέλουμε πιο απαλή.