Παπαρδέλες με φιλετίνια κοτόπουλου, πιπεριές και κρέμα παρμεζάνας

Tips

Μια γευστική δημιουργία φιλοσοφίας comfort food με χρώμα και νοστιμιά. Ένα από τα αγαπημένα πιάτα του καφέ εστιατορίου Fouzer, που ξεχωρίζει για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί.

Η συνταγή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολο

Παπαρδέλες με φιλετίνια κοτόπουλου, πιπεριές και κρέμα παρμεζάνας

Από τον Γρηγόρη Γεώργα chef, restaurant Fouzer, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 2 άτομα

2 φιλέτα κοτόπουλο, περίπου 450-550gr

500 γρ. παπαρδελες

1πρασινη πιπεριά, σε μικρά κομμάτια

1 κίτρινη πιπεριά, σε μικρά κομμάτια

4 μανιτάρια λευκά, σε φέτες

30 ml brandy

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

125 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

2 γρ. αλάτι

3 γρ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 γρ. πάπρικα γλυκιά

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες.

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε νερό που κοχλάζει με λίγο αλάτι για 7 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο το κοτόπουλο για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να που να πάρουν χρώμα και να έχουν ψηθεί μέχρι μέσα.

Γυρίζουμε το κοτόπουλο με λαβίδα για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το brandy και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και την γλυκιά πάπρικα.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε τις παπαρδέλες αφού τις σουρώσουμε.

Ανακατεύουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !