Παπαρδέλες με πέστο αβοκάντο

Tips

Οι παπαρδέλες με το πέστο αβοκάντο είναι το απόλυτο comfort food, είναι νόστιμες και θρεπτικές, άρα είναι μια σίγουρη επιλογή για την οικογένεια. Μπορεί να είναι και χρωματιστές καμωμένες με πολτό λαχανικών. Εμείς διαλέγουμε τις παραδοσιακές γιατί δένει καλύτερα το πέστο, που είναι ξεχωριστό.

Στο συνηθισμένο πέστο χρησιμοποιούμε μόνον βασιλικό, όμως εμείς προσθέτουμε και το πολύ θρεπτικό αβοκάντο και αντί για το κλασσικό κουκουνάρι προτιμάμε τα αμύγδαλα και αντί της παρμεζάνας χρησιμοποιήσαμε κεφαλογραβιέρα πικάντικη.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Παπαρδέλες με πέστο και αβοκάντο   

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. παπαρδέλες χειροποίητες ή ταλιατέλλες

150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή γραβιέρα Κρήτης

Για το πέστο αβοκάντο

Ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό

Δύο σκελίδες σκόρδο, χωρίς την πράσινη φύτρα

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο εκλεκτό

Μισό φλιτζάνι αμύγδαλα ή κουκουνάρι

Μισό αβοκάντο

3 κ.σ. τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα

Αλάτι επιλεκτικά

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό και μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χωρίς να τις κόψουμε.

Τις αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά και μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε.

Προσοχή τα ζυμαρικά δεν ξεπλένονται ποτέ, απλά τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το πέστο.

Πλένουμε καλά τα φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό και τα σκουπίζουμε με πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί για να φύγει εντελώς η υγρασία.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με φρέσκο ελαιόλαδο, αμύγδαλα ή κουκουνάρι, το σκόρδο και λίγο τυρί τριμμένο και τα χτυπάμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το αβοκάντο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία πράσινη σάλτσα ελάχιστα πηκτή.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, που έχουμε στρώσει με τριμμένο τυρί από πάνω βάζουμε τις παπαρδέλες και ρίχνουμε το πέστο.

Πασπαλίζουμε με τυρί και φρεσκοκομμένα πιπέρια.

Συνταγή : Από την Ερμιόνη Χαχάλου, ΚοινΣεπ Έρκυνα, Λιβαδειά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !