Πέννες Ναπολιτάνα αλλιώς…

Tips

Αγαπημένη γεύση για φανατικούς μακαρονάδες και για τα παιδιά μας. Γίνονται γρήγορα και οι πένες είναι μια ακόμα επιλογή για  την νόστιμη ναπολιτέν σάλτσα. Μια γευστική δημιουργία της κουζίνας povera που αρέσει πολύ.

Το μυστικό της νοστιμιάς της σάλτσας είναι το κρεμμυδόζουμο γιατί έτσι την φτιάχνουν οι Ναπολιτάνοι.

Εμείς προσθέσαμε επιπλέον  μανιτάρια λεντινούλες και φρέσκα κρεμμυδάκια. Αν θέλετε τις πένες νηστίσιμες απλά τις πασπαλίζουμε με πιπέρια. Διαφορετικά τις πασπαλίζουμε με το χαρμάνι τριμμένων τυριών, που αγαπάμε.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά  / Πολύ εύκολο

Πέννες Ναπολιτάνα αλλιώς…

 Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe στις Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πέννες

Για τη σάλτσα

2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα στα 4

1 κιλό φρέσκιες ντομάτες ώριμες, τριμμένες

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο

50 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

15 μανιτάρια λεντινούλες, σε φέτες ή ολόκληρα

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το φινίρισμα

Μυζήθρα ξερή ή πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένα

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε πολύ καλά με ελάχιστο νερό γιατί θα βγάλουν και το δικό τους.

Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και κρατάμε το κρεμμυδόζουμο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρια και τέλος το κρεμμυδόζουμο και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι η σάλτσα να πήξει ικανοποιητικά.

10 λεπτά πριν κατεβάσουμε τη σάλτσα από τη φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τις πένες και τις αφήνουμε να βράσουν ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τις πένες και τις ρίχνουμε μέσα στη ντοματένια σάλτσα τους.

Τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρια και τυριά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !