Πίτσα με γραβιέρα και ντοματάκια

Tips

Μια γεύση που μιλάει στην καρδιά και γίνεται εύκολα. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για να φτιάξετε και τη ζύμη, εσείς όμως για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη.

Από καιρό είχαμε ζητήσει στη Μαρίνα να φτιάξουμε μαζί την ζύμη της πίτσας, που είναι πολύ νόστιμη και να μας δώσει τη συνταγή.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Αναμονή 2 ώρες και 10 λεπτά            / Εύκολη

Πίτσα με γραβιέρα και ντοματάκια

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe στις Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

½  κ.γ. αλάτι

1 κοφτά κ.γ. ζάχαρη

½ γρ. νωπής μαγιάς

½  φλιτζάνι γάλα ή νερό

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

3 φλιτζάνια γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, τριμμένη

2 κ.σ. ροκφόρ ή μπλε τυρί

5 φέτες μπέικον, καπνιστό

1 φλιτζάνι μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας, σε φέτες ψιλοκομμένες

10 ντοματάκια, κομμένα στη μέση

Για τη σάλτσα 

3 κ.γ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. νερό

Μισό κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Φτιάχνουμε τη ζύμη.

Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό ή το γάλα και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε αμέσως τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε τη μαγιά, το κοσκινισμένο αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Ανοίγουμε κατόπιν τη ζύμη, δίνοντας ορθογώνιο σχεδόν σχήμα και  αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πελτέ με το ελαιόλαδο, το νερό, τη ζάχαρη, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά για να γίνει η σάλτσα.

Την αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματά της.

Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τυρί και ρίχνουμε σποραδικά τα κομμάτια μπέικον και τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια.

Ψήνουμε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220οC στις αντιστάσεις για 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί και το κάτω μέρος της ζύμης καλά.

Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !