Ποια τα οφέλη του scrub για την ομορφιά μας;

Tips

Scrub είναι η απολέπιση του δέρματος, προσώπου και σώματος. Είναι μια θεραπευτική περιποίηση με πολλά οφέλη για το δέρμα μας. Μπορεί να γίνει στο σπίτι ή και σε ινστιτούτο αισθητικής.

Είναι μια θεραπεία που απαιτεί όμως τα σωστά προϊόντα για να έχει αποτέλεσμα και να μην δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα μας.

Είναι γνωστό ότι κάθε 24 ώρες χάνουμε περίπου 1 εκατομμύριο κύτταρα από το δέρμα μας. Αυτά τα νεκρά κύτταρα αν δεν αποβληθούν συγκεντρώνονται και μαζί με το σμήγμα φράζουν τους πόρους. Έτσι η επιδερμίδα του προσώπου γίνεται θαμπή και πολλές φορές έχει σπυράκια και μαύρα στίγματα.

Το scrub είναι μια απαραίτητη φροντίδα ομορφιάς για την υγεία μας αφού επιταχύνει την αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος και ενεργοποιεί την αναγέννησή τους. Η μικροκυκλοφορία διεγείρεται και έτσι το δέρμα μας λάμπει… Σε ότι αφορά στο σώμα το δέρμα μετά την απολέπιση γίνεται απαλό.

Πως γίνεται το scrub 

Η απολέπιση γίνεται κάνοντας massage στο δέρμα με λεπτούς κόκκους αλατιού, ζάχαρης, κουκουτσιών, αποξηραμένων φρούτων, φυκιών ή μικροσφαιριδών. Η σύνθεσή είναι κρεμώδους υφής με κόκκους. Έτσι να νεκρά κύτταρα αποκολλώνται και φεύγουν.

Προσοχή το scrub προσώπου είναι διαφορετικό από αυτό του σώματος γιατί το δέρμα προσώπου είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο άρα οι κόκκοι πρέπει να είναι λεπτοί ώστε να μην υπάρξουν ερεθισμοί. Για το σώμα οι κόκκοι είναι μεγαλύτεροι.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε scrub  

Η απολέπιση πρέπει να γίνεται 1 ή 2 φορές την εβδομάδα.

Πως επιλέγουμε το κατάλληλο scrub  

Όπως επιλέγουμε την ενυδατική μας κρέμα με την ίδια προσοχή θα πρέπει να επιλέξουμε και την θεραπεία scrub  που θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να παραλείπεται καμία φροντίδα για να έχετε ένα υγιές και φωτεινό δέρμα προσώπου. Μετά την απολέπιση, η σωστή ενυδάτωση, η αντιρυτιδική φροντίδα, μια detox διατροφή πολλαπλασιάζει τα οφέλη για μια όμορφη επιδερμίδα λαμπερή και ενυδατωμένη σωστά.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !