Πένες με γαλοπούλα και μανιτάρια

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία πολύ νόστιμη, χορταστική και εύκολη. Το μαρινάρισμα με πορτοκάλι χαρίζει μια ξεχωριστή πινελιά και το λάδι τρούφας ανεβάζει τη γεύση. Τα μανιτάρια είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη ζυμαρικών από σπαγγέτι μέχρι βίδες. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Χρόνος μαριναρίσματος 2-3 ώρες / Εύκολο

Πένες με γαλοπούλα και μανιτάρια

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ γαλοπούλα φιλέτο στήθος ή μπούτι, κομμένο σε κύβους

250 γρ. πένες

1 κιλό μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

200 ml λευκό κρασί, μοσχοφίλερο ή ροδίτη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κ.γ. λάδι τρούφας

1 κ.σ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το μαρινάρισμα

½ φλ. ελαιόλαδο

Χυμός από ένα πορτοκάλι

1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο

 

Για το φινίρισμα

Γραβιέρα τριμμένη

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τους κύβους της γαλοπούλας σε μεγάλο μπολ και τους περιχύνουμε με ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το δενδρολίβανο.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.

Σουρώνουμε τη μαρινάδα και στεγνώνουμε το κρέας απλώνοντάς το σε απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνουμε στη κουζίνα ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να σοταριστεί μαζί με τα μανιτάρια, ανακατεύοντας ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου.

Προσθέτουμε καυτό νερό μέχρι τη μέση και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι τρούφας.

Βράζουμε τις πένες ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τις  σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό τους.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε τις πένες και τη γαλοπούλα με τα μανιτάρια.

Ανακινούμε την κατσαρόλα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο από το ζωμό των ζυμαρικών

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με τριμμένη γραβιέρα, φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μικρά μυστικά

Τα μανιτάρια δεν πλένονται με νερό ποτέ παρά μόνον καθαρίζονται με βουρτσάκι ή μια ελαφρά βρεγμένη πετσέτα.

Συνταγή : από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !