Ένα εκλεπτυσμένο ελληνικό πρωινό με αυγά τηγανητά, που ο Στρατής τα παρουσιάζει «χέρι – χέρι» με ελληνικά προϊόντα αστεράτα. Ετσι δημιουργούμε ένα πρωινό ιδιαίτερο χρησιμοποιώντας τυρί κρέμα επιλέγοντας Κατίκι Δομοκού ή ανεβατό Γρεβενών ή ακόμα και τσαλαφούτι Ευρυτανίας. Για αλλαντικό το σαλάμι αέρος Λευκάδας δίνει μια μεστή γεύση και το χαβιάρι πιπεριάς Φλωρίνης δίνει μια εξωτική πικάντικη πινελιά. Τα βρώσιμα άνθη και οι φύτρες δίνουν ένα twist εκλεκτικό. Τέλεια αρμονία και χρώμα.
Η συνταγή του Στρατή προορίζεται για το «Ελληνικό Πρωινό» το πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που σκοπό έχει την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και την καθιέρωσή στο πρωινό ώστε οι τουρίστες να έχουν μια γευστική γνωριμία με τα εξαιρετικά τοπικά ελληνικά προϊόντα …
Φωλιά κανταΐφιού με αυγό, τυρί κρέμα και πιπεριά Φλώρινας
Από τον Στρατή Ιωσιφέλη, executive chef «Eλληνικού Πρωινού», Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας
Υλικά 4 άτομα
250 γρ φύλλο κανταΐφι
80 γρ βούτυρο ελαιόλαδου
200 γρ κρέμα τυριού
100 γρ σαλάμι Λευκάδας, σε φέτες
8 μεγάλα φρέσκα αυγά
80 γρ χαβιάρι πιπεριάς Φλώρινας
100 γρ baby φύλλα σαλάτας
Βρώσιμα Λουλούδια
Διάφορες φύτρες
Τρόπος παρασκευής
Χωρίζουμε τη ποσότητα των φύλλων κανταΐφι σε 4 μέρη.
Δημιουργούμε μια φωλιά από τα φύλλα και τα βάζουμε σαν βάση σε τσέρκια ή ατομικές φόρμες.
Προσοχή δεν βουτυρώνουμε το τσέρκι, ούτε το φύλλο κανταΐφι.
Βάζουμε τις φόρμες σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170ο C για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να ροδίσουν ελαφρά.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο ελαιολάδου.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια για 3 – 4 λεπτά ρίχνοντας λίγο καυτό ελαιόλαδο στον κρόκο. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε τους κρόκους πάνω στις φωλιές κανταϊφιού και γαρνίρουμε με λίγο τυρί κρέμα, χαβιάρι πιπεριάς Φλώρινας, σαλάμι Λευκάδας.
Σαν βάση του πιάτου έχουμε τα baby φυλλαράκια σαλάτας, τις φύτρες και τα βρώσιμα λουλούδια.