Pomegranate Rosemary Gin Cocktail

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Tόσο γιορτινό, τόσο αρωματικό και γευστικό

Ένα cocktail Gin με ρόδι και δενδρολίβανο. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την εποχή τα ρόδια είναι στα καλύτερά τους … Το ρόδι είναι ο πρωταγωνιστής της ευζωίας όλη την περίοδο των εορτών και μέσα στην καρδιά του κρύβει το μυστικό της νεότητας και του έρωτα…

Τολμήστε να φτιάξετε μόνοι σας αυτό το cocktail και είναι σίγουρο ότι θα το αγαπήσετε και θα το προτιμάτε όλο τον χρόνο. Άλλωστε ο χυμός ροδιού είναι πάντα διαθέσιμος όπως και το δενδρολίβανο. Ένας συνδυασμός που δίνει ιδιαίτερα αρώματα και απίθανο κόκκινο χρώμα. Αν θέλετε το cocktail σας να έχει πιο έντονο χρώμα μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω χυμό ροδιού και η γεύση καθόλου δεν επηρεάζεται…

Τα σποράκια του ροδιού είναι θησαυρός αφού είναι υψηλής διατροφικής αξίας.

Pomegranate Rosemary Gin Cocktail

 Υλικά

 1 ½ oz χυμό ροδιού

1 oz Gin

Χυμό από ¼ lime

1 κουταλιά σιρόπι δενδρολίβανου

3 oz σόδα αναψυκτικό δροσερό

Πάγο

 Για το φινίρισμα

 1 κλαράκι δενδρολίβανο

Σποράκια ροδιού

 Για το σιρόπι δενδρολίβανου

 ¾ του φλιτζανιού νερό εμφιαλωμένο

¾ του φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική

3 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο

Μέθοδος

 Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι δενδρολίβανου.

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το απλό σιρόπι δεντρολίβανου και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο shaker ρίχνουμε το χυμό ροδιού, το τζιν, το χυμό lime, το σιρόπι δενδρολίβανου και προσθέτουμε πάγο.

Το χτυπάμε δυνατά.

Σουρώνουμε σε ένα χαμηλό old fashioned ποτήρι και από πάνω ρίχνουμε την κρύα σόδα.

Διακοσμούμε με ένα κλαράκι δενδρολίβανο και σερβίρουμε.

Από το herbsandflour.com

Pomegrade cocktail

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !