Βασιλόπιτα με καραμελωμένα φιστίκια Αίγινας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Απίθανη βασιλόπιτα και πανεύκολη

Μια βασιλόπιτα ξεχωριστή μας ετοίμασε ο Λαέρτης με φιστίκια Αιγίνης.

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και μπορούμε εκτός από τις γιορτές να την απολαμβάνουμε και σαν κείκ με τον καφέ μας.

Είμαστε σίγουρη ότι θα την «υιοθετήσετε» …

Η συνταγή δική σας.

Vasilopita me fistiki

Βασιλόπιτα με καραμελωμένα φιστίκια Αίγινας

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef Terra Petra, Θέατρο Πέτρας

Υλικά 

200 γρ. βούτυρο

400  γρ. ζάχαρη

5 αυγά

140 ml γάλα φρέσκο

480 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

15 γρ μπέικιν πάουντερ

60 γρ φιστίκια Αιγίνης, χοντροαλεσμένα

Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 βανίλια

1 γρ. μαστίχα σε σκόνη

1 γρ. μαχλέπι σε σκόνη

Για τα καραμελωμένα φιστίκια 

180 γρ φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα

60 γρ καστάνη ζάχαρη

Σταγόνες λεμονιού

Για το πασπάλισμα

Άχνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο που έχουμε μαλακώσει και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα σε μέση ταχύτητα για 2 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα  για 5 λεπτά ακόμα να «αφρατεψουν».

Χαμηλώνουμε ταχύτητα ρίχνουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε το σύρμα και αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας ανάλαφρα με μια μαριζ μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση τους.

Μεταφέρουμε  σε στρογγυλό ταψί αφού νωρίτερα το έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει .

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά,  στους 170 ° με 180°

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.

Βάζουμε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και σταγόνες λεμόνι σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.

Μόλις ξανθύνει η καραμέλα αποσύρουμε και περιχύνουμε πάνω από τη βασιλόπιτα δημιουργώντας ένα λεπτό φίλμ καραμέλας.

Απλώνουμε άμεσα τα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης για να κολλήσουν στην επιφάνεια.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !