Ένα καταπληκτικό γιορτινό κοκτέιλ, πολύ εύκολο στην παρασκευή του αφού χρειάζεται μόνον 4 υλικά. Αυτή η Μιμόζα γίνεται με χυμό Cranberry, σαμπάνια ή prosecco ή ακόμα και με αφρώδη οίνο. Εννοείται ότι το ροζέ είναι προτιμητέο … και πιο γιορτινό.
Σερβίρεται σε ποτήρι flute σαμπάνιας και ένα απαραίτητο μυστικό για την επίγευση και την εμφάνιση είναι το μείγμα ζάχαρης και lime που βάζουμε στο χείλος του ποτηριού.
To μυστικό για την επιτυχία της είναι ότι όλα τα υλικά πρέπει να είναι πολύ δροσερά και πρώτα βάζουμε το φρουτοχυμό και μετά την σαμπάνια αργά και κοντά το μπουκάλι πρέπει να είναι κοντά στο ποτήρι ,,, για να μην ξεχειλίσει ο αφρός.
Το φινίρισμά τους είναι ιδεατό με φρέσκα cranberries …
Αλήθεια τι πρέπει να ξέρουμε για το cocktail Mimosas?
Mimosas είναι ένα cocktail σαμπάνιας που αρέσει σε πολλούς. Χρησιμοποιούμε για την Παρασκευή του σαμπάνια και διάφορους χυμούς φρούτων από πορτοκάλι και βερίκοκο, μέχρι κεράσι και φρούτα του δάσους.
Σερβίρεται πολύ στις εκδηλώσεις και είναι ιδεατό για brunch… ξυπνήστε λοιπόν τις εορτές με Mimosas
Cheers …
Mimosas cranberry
Από το @joyfulhealthyeats
Υλικά
1 φιάλη σαμπάνια επιλογής μας
1 ¼ φλιτζάνι cranberry juice
Για το ποτήρι
2 κ. γ. ζάχαρη
1 κ. γ. ξύσμα lime
Φινίρισμα
Κλαράκια δενδρολίβανου
Cranberries φρέσκα ή κατεψυγμένα
Φέτες lime
Mέθοδος
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το lime και ανακατεύουμε.
Βρέχουμε ελαφρά το χείλος του ποτηριού και το βάζουμε μέσα στο μπολ.
Στριφογυρίζουμε μέχρι να κολλήσει επάνω στο χείλος η ζάχαρη.
Σε κάθε ποτήρι βάζουμε πρώτα 2 oz χυμό cranberry και γεμίζουμε το υπόλοιπο με την σαμπάνια, έχοντας κοντά στο ποτήρι το στόμιο της φιάλης.
Σερβίρουμε βάζοντας φρέσκα cranberry και ένα κλαράκι δενδρολίβανο.