Μια πολύ νόστιμη γευστική δημιουργία για τους φίλους μας τους vegan και vegetarian από τον Κώστα Γεωργατζά.
Νόστιμη, ανεβαστική με υλικά ανώτερης διατροφικής αξίας που θα μας αρέσει πολύ και νομίζω θα την υιοθετήσουμε και εμείς που τρώμε κρέας γιατί είναι ωραίο σαν πρώτο πιάτο.
Έτσι τώρα τις γιορτινές ημέρες κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος.
Ένα πιάτο καμωμένο με αγάπη και μεράκι.
Καλά να περνάτε….
Κουνουπίδι saute με βούτυρο καρύδας, σπανάκι baby και αμύγδαλο
Yλικά για 2 -3 άτομα
1 κουνουπίδι μέτριο και τρυφερό
100 γρ σπανάκι baby
50 γρ αμύγδαλο φυλε
5 γρ σουσάμι καβουρδισμένο
1 ντομάτα
1 κλωνάρι μάραθο
60 γρ βούτυρο καρύδας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Τρόπος Παρασκευής
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι.
Τα μπλανσάρουμε για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρυώνουμε άμεσα με κρύο νερό ή παγάκια.
Στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε την ντομάτα στα τέσσερα και βγάζουμε τα σπόρια.
Κόβουμε την ντομάτα σε μικρούς κύβους.
Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι πρώτα το σουσάμι για να αναδυθεί το άρωμά του και στην συνέχεια το αμύγδαλο φιλέ.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν χωριστά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο καρύδας να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι, το καρέ ντομάτας και σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσουν περιμετρικά.
Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε άμεσα το baby σπανάκι, το καβουρδισμένο σουσάμι, το αμύγδαλο φιλέ όπως επίσης και τον ψιλοκομμένο μάραθο.
Τα σερβίρουμε σε πιάτο ραντίζοντας με σταγόνες ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε λίγο παραπάνω σουσάμι και το αμύγδαλο φιλέ από πάνω.