Συναγρίδα φρικασέ

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ψάρι φιλέτο στα καλύτερά του

 Γευστική δημιουργία που γράφει «δυνατά»… Φρέσκο ψάρι καμωμένο με χόρτα και μαραθόριζα… αρωματική γεύση υψηλής διατροφικής αξίας, ό,τι πρέπει για να αποτοξινωθούμε από τα διατροφικά ατοπήματα.

Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φιλέτο ψαριού θέλετε και ακόμα δεν αποκλείουμε και τα κατεψυγμένα.

Ακόμα και τις γιορτινές ημέρες,  για εκείνους που δεν αγαπούν το κρέας είναι η καλύτερη επιλογή… θα σας ευγνωμονούν.

Δοκιμάστε και θα μας θυμηθείτε, άλλωστε ο Λαέρτης φημίζεται και για τη θαλασσινή του κουζίνα.

 Συναγρίδα φρικασέ

 Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef Terra Petra, Θέατρο Πέτρας

 Υλικά για  2 ατομα 

2 φιλέτα συναγρίδα περίπου 250 γρ. το καθένα

500 γρ σπανάκι

1/2 ματσάκι μάραθο

2 κρεμμύδια φρέσκα

1/2 μαραθόριζα

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κρόκο αυγού

200 ml ζωμό ψαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

40 ml λευκό ξηρό κρασί, ασύρτικο, μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά

40 γρ βούτυρο φρέσκο Ολλανδίας

Τρόπος παρασκευής

 Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια.

Κόβουμε την μαραθόριζα σε λεπτές φέτες και τον ψιλοκόβουμε τον μάραθο.

Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να «κάψει» και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι μαζί μα την μαραθόριζα για 1 λεπτό περίπου.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το σπανάκι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το ζωμό του ψαριού και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Σε μπολ ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και το χυμό λεμονιού, παίρνουμε λίγο από ζωμό και ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, αφού πρώτα έχουμε κλείσει τη φωτιά.

Ανακατεύουμε προσεκτικά και πασπαλίζουμε με τον μάραθο και το ξύσμα λεμονιού και το κρατάμε στην άκρη.

Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να κάψει.

Σοτάρουμε τα φιλέτα ψαριού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας με την λαβίδα προσεκτικά και είναι σημαντικό να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε.

Σερβίρουμε βάζοντας σαν βάση τα χόρτα και από πάνω προσεκτικά βάζουμε το φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε περιμετρικά με τη σάλτσα.

Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε πιπέρι.

iliovasilema
Μαγικά ελληνικά ηλιοβασιλέματα…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !