Το κρασί του Brad Pitt και της Angelina Jolie

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ροζέ λαμπερές ανταύγειες Ηollywood  

Ένα από τα 100 κορυφαία κρασιά του κόσμου

Αν θέλουμε στις γιορτές ένα λαμπερό ροζέ κρασί με αύρα Ηollywood και αγαπάμε Angelina Jolie και Brad Pitt, τότε επιβάλλεται να δοκιμάσουμε το Miraval Cotes de Provence.

Γεννιέται στο αμπελοτόπι του Chateau Miraval, που παντρεύτηκαν και έχουν μεταμορφώσει σε θερινή τους κατοικία. Συνέταιρος του πρώην ζεύγους ο περίφημος οινοποιός Marc Perrin του Château de Beaucastel,. Το Miraval είναι ένα λαμπερό και φινετσάτο κρασί, τόσο διάσημο όσο και οι άνθρωποι που το δημιούργησαν…

Το κρασί που έκανε την εμφάνισή του το 2012, φιγουράρει στην περίφημη λίστα του έγκριτου Wine Spectator, σαν ένα από τα κορυφαία 100 κρασιά του κόσμου.

Château Miraval

Το Château Miraval  είναι ένα κάστρο με ένα βιολογικό αμπελώνα, που βρίσκεται στο Correns – Var στις πλαγιές της Προβηγγίας, στη Γαλλία. Το Μiraval έγινε διάσημο τον Μάιο του 2008, όταν ο Brand Pitt και η Angelina Jolie αποφάσισαν να το αγοράσουν. Μάλιστα ο γάμος τους έγινε στο παρεκκλήσι του κτήματος τον Αύγουστο του 2014.

Το κτήμα βρίσκεται σε μια τοποθεσία που κατοικήθηκε για πρώτη φορά στα προρωμαϊκά χρόνια. Το Château έχει τριανταπέντε δωμάτια, ολόγυρα έχει τον αμπελώνα, ελαιώνα, μια λίμνη, καταπληκτικούς κήπους και περιβάλλεται από πελώριες σπάνιες λευκές βελανιδιές.

Στις πέτρινες αναβαθμίδες στις πλαγιές  φυτεύονται  δεκατρείς γηγενείς ποικιλίες ελιών. Η συνολική του έκταση Château είναι 400  εκτάρια και τα 30 εκτάρια στην κορυφή της κοιλάδας αφιερώνονται στον αμπελώνα.

Ένα Château που έχει φιλοξενήσει διασημότητες ανά τους αιώνες… Προηγούμενος ιδιοκτήτης  ήταν ο Γάλλος πιανίστας τζαζ Jacques Loussier, που είχε εγκαταστήσει υπερσύγχρονο στούντιο ηχογράφησης στο εκεί ηχογραφούσε τα τραγούδια του ο Sting, o Pink Floyd και αργότερα αγοράστηκε από τον Tom Bove που «αναγέννησε» τον αμπελώνα.

Η τεράστια κάβα του Miraval χτίστηκε το 1850 από τον Joseph-Louis Lambot που ήταν ο εφευρέτης του οπλισμένου σκυροδέματος.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο συνιδιοκτήτης και οινοποιός Marc Perrin επιβεβαίωσε ότι η Miraval πρόκειται να κυκλοφορήσει μια ροζέ Champagne σε συνεργασία με τον παραγωγό της σαμπάνιας Rodolphe Péters.

Περιοδικό Paris Match Ο Brand με τον διάσημο οινοποιό Pitt Marc Perrin στον αμπελώνα Marival. Κύριο θέμα του περιοδικού αφιερωμένο στο κρασί είναι «Πως το ροζέ έγινε το αστέρι των κρασιών» και ο Βrand Pitt στην καρδιά της Προβηγγίας.

Το 2017, κυκλοφόρησε ένα νέο προϊόν από το Château Miraval, ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, από ελιές του κτήματος γηγενών ποικιλιών και συσκευάζεται σε μαύρες κεραμικές φιάλες

Προηγούμενος ιδιοκτήτης  ήταν ο Γάλλος πιανίστας τζαζ Jacques Loussier, που είχε εγκαταστήσει υπερσύγχρονο στούντιο ηχογράφησης στο Chateau εκεί ηχογραφούσε τα τραγούδια του ο Sting, o Pink Floyd και αργότερα αγοράστηκε από τον Tom Bove που «αναγέννησε» τον αμπελώνα.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο συνιδιοκτήτης και οινοποιός Marc Perrin, επιβεβαίωσε ότι η Miraval πρόκειται να κυκλοφορήσει μια ροζέ σαμπάνια σε συνεργασία με τον γνωστό παραγωγό σαμπάνιας Rodolphe Péters.

Miraval Rosé 2019 – Côtes de Provence

Ροζέ  Ξηρό

Λαμπερό απαλό ροδαλό χρώμα με φωτεινές ανταύγειες. Έντονα αρώματα φρέσκων φρούτων και ανοιξιάτικων λουλουδιών. Οξύτητα απαλή και δροσιστική με ιδιαίτερη μακρά επίγευση, αφήνοντας μια υποψία αλμύρας. Ένα κομψό ισορροπημένο κρασί με εντυπωσιακή φρεσκάδα.

Ποικιλία

Ένα χαρμάνι από σταφύλια ποικιλίας Cinsault – Rolle – Grenache Rouge – Syrah

Χρώμα

Λαμπερό απαλό ροδαλό χρώμα με φωτεινές ανταύγειες

Mύτη

Έντονη μύτη που παραπέμπει σε λευκά λουλούδια, τριαντάφυλλα, κόκκινα μούρα, φρεσκοκομμένες φράουλες και ώριμα κεράσια.

Στόμα

Στόμα στρογγυλό και απαλό, με οξύτητα απαλή και δροσιστική με ιδιαίτερη μακρά επίγευση, αφήνοντας μια υποψία αλμύρας. Ένα κομψό ισορροπημένο κρασί με εντυπωσιακή φρεσκάδα.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος

10-12ο C

13% alc.

Συνδυάζεται αρμονικά με …

Σίγουρα με τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων αλλά και με ψάρια, οστρακοειδή, ζυμαρικά,  ειδικά αστακομακαρονάδα, Πιάτα με κοτόπουλο, γαλοπούλα ή γαρίδες, γεύσεις  από τις  κουζίνες της Άπω Ανατολής, ισπανική κουζίνα,  δροσερές σαλάτες, προσούτο και όλα τα λευκά τυριά αλλά και πίτες και τάρτες τυριών.

Προηγούμενο άρθροΣυναγρίδα φρικασέ
Επόμενο άρθροΥπερτροφές για τον εγκέφαλο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !