Πορτοκαλόπιτα κρητική

Tips

Ένα γλυκό που αρέσει πολύ και είναι από όλους ευπρόσδεκτο. Μετά τα καλοκαιρινά τραπεζώματα είναι ό,τι καλύτερο. Συντροφεύει άψογα και τον καφέ και αφήνει στο στόμα μας αυτή τη λεπτή επίγευση.

Πραγματικά την απόλαυσα στον Πλατανιά μετά το μπάνιο, ατενίζοντας το νησάκι Θοδωρού.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 20 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πορτοκαλόπιτα κρητική

Από την απίθανη ταβέρνα Νisos, Παραλία Πλατανιά, Χανιά

 Υλικά για 1 ταψί

2 πορτοκάλια βρασμένα

450 γρ. φύλλο κρούστας

250 ml ηλιέλαιο

250 ml γάλα

4 αυγά

15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 βανίλιες

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 Για το σιρόπι

700 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

350 ml χυμό πορτοκάλι

Tρόπος παρασκευής 

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Μόλις δέσει το αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 100ο C για 30 λεπτά.

Tα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα δυνατά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Στο μπλέντερ λιώνουμε τα πορτοκάλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.

Σταδιακά ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σπάμε τα ξερά φύλλα κρούστας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 35-40 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το σιρόπι.

Αφήνουμε να απορροφηθεί και αφού κρυώσει καλά σερβίρουμε.

Το παγωτό δένει αρμονικά όπως και η σαντιγί.

Η επιλογή δική σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !