Ένα σουβλάκι πρωτότυπο και λαχταριστό ζουμερό εσωτερικά και συνάμα τραγανό και αρωματικό. Οι πιπεριές χαρίζουν άρωμα ξεχωριστό και χρώμα.
Το απολαύσαμε στην πόλη της Λιβαδειάς, του ποταμού Έρκυνα και των νερών της Κρύας

Με εντυπωσίασε αυτό το σουβλάκι, γιατί μέχρι τώρα η Λιβαδειά φημίζεται για τα χοιρινά χειροποίητα σουβλάκια της και τα ψητά της.
Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολο
Σουβλάκι χταπόδι με πιπεριά Φλώρινας
Από το μεζεδοπωλείο Grand Mεζέ, Λιβαδειά
Υλικά για 4-8 σουβλάκια
1 χταπόδι, περίπου 1 ½ κιλού, κομμένο σε κομμάτια
4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κομμάτια
1 μικρό ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 σφηνάκι ούζο
Χυμό από 4 λεμόνια
200 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη ή μαϊντανό
Τρόπος παρασκευής
Από τις πιπεριές αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ.
Ραντίζουμε τα κομμάτια χταποδιού.
Περνάμε στο σουβλάκι με τη σειρά τα κομμάτια χταποδιού και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να γεμίσουμε την κάθε βέργα. Υπολογίζουμε ότι σε κάθε σουβλάκι θα περάσουμε από ένα πλοκάμι.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο όλο το σουβλάκι.
Τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ψήνουμε στο γκριλ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, αφού με ένα πινέλο λαδώσουμε τη σχάρα και βάζουμε επάνω τα σουβλάκια.
Σε σχάρα κάτω από το γκριλ βάζουμε ένα ταψί για να πέφτουν τα υγρά και απλώνουμε φέτες από το κρεμμύδι για extra γεύση.
Παρακολουθούμε συνεχώς να μην μας καούν και μόλις ψηθούν από την μια πλευρά λαδώνουμε και ψήνουμε και από την άλλη.
Βάζουμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον μαϊντανό ή την ρίγανη, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα.
Σερβίρουμε από 1-2 σουβλάκια σε κάθε πιάτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με σαλάτα ή χόρτα.