Πώς ετοιμάζω τη χορτόσουπα του μωρού

Tips

Όταν το μωρό σου γίνει περίπου 6 μηνών, ο παιδίατρος είναι πιθανόν να συστήσει το ξεκίνημα της στερεάς τροφής. Κάποιοι παιδίατροι συστήνουν πρώτα την έναρξη της φρουτόκρεμας, άλλοι της κρέμας δημητριακών και άλλοι της χορτόσουπας, ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες κάθε μωρού.

Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσεις την πρώτη χορτόσουπα του μωρού σου είναι πιο ασφαλές να την παρασκευάσεις με ελάχιστα υλικά, όπως καρότο και πατάτα και κατόπιν να προσθέτεις ένα ένα τα επιπλέον υλικά. Έτσι αν κάποιο από τα νέα συστατικά δημιουργήσει αλλεργία ή δυσανεξία στο μωρό σου θα το αντιληφθείς αμέσως.

Επιλογή λαχανικών

Επίλεξε φρέσκα λαχανικά κατά προτίμηση βιολογικά. Προτίμησε αυτά που είναι στην εποχή τους. Για παράδειγμα, μην αγοράσεις κολοκυθάκια τον χειμώνα ή σπανάκι το καλοκαίρι.

Πλύσιμο λαχανικών

Πριν χρησιμοποιήσεις τα λαχανικά πλύνε τα καλά με νερό και βύθισέ τα για μισή ώρα μέσα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και μερικές κουταλιές λευκό ξύδι. Πριν τα μαγειρέψεις ξέπλυνέ τα και πάλι καλά.

Βράσιμο λαχανικών

Τα λαχανικά διατηρούν περισσότερες βιταμίνες όταν μαγειρεύονται στον ατμό. Αν όμως τα βράσεις στην κατσαρόλα μην προσθέσεις πολύ νερό, ώστε το ζουμί να έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ωφέλιμα στοιχεία. Φυσικά δεν πρέπει προσθέσεις ούτε αλάτι, ούτε λάδι.

Πολτοποίηση λαχανικών

Αφού τελειώσει το μαγείρεμα και κρυώσουν τα λαχανικά, αποσύρεις από την κατσαρόλα την ποσότητα που επιθυμείς και τα αλέθεις με μπλέντερ, ραβδομπλέντερ ή μούλτι, προσθέτοντας ζουμί από την κατσαρόλα μέχρι να γίνει χυλός. Τώρα μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και αν θέλεις μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Όταν το μωρό σου μεγαλώσει λίγο ακόμα και βγάλει τα πρώτα του δοντάκια, μπορείς να λιώνεις τα λαχανικά με ένα πιρούνι ή να τα κόβεις σε μικρά κομματάκια και να τα σερβίρεις με ρύζι ή ψιλά ζυμαρικά (πεπονάκι, αστράκι κ.λπ.)

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !