Πώς ετοιμάζω τη χορτόσουπα του μωρού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Όταν το μωρό σου γίνει περίπου 6 μηνών, ο παιδίατρος είναι πιθανόν να συστήσει το ξεκίνημα της στερεάς τροφής. Κάποιοι παιδίατροι συστήνουν πρώτα την έναρξη της φρουτόκρεμας, άλλοι της κρέμας δημητριακών και άλλοι της χορτόσουπας, ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες κάθε μωρού.

Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσεις την πρώτη χορτόσουπα του μωρού σου είναι πιο ασφαλές να την παρασκευάσεις με ελάχιστα υλικά, όπως καρότο και πατάτα και κατόπιν να προσθέτεις ένα ένα τα επιπλέον υλικά. Έτσι αν κάποιο από τα νέα συστατικά δημιουργήσει αλλεργία ή δυσανεξία στο μωρό σου θα το αντιληφθείς αμέσως.

Επιλογή λαχανικών

Επίλεξε φρέσκα λαχανικά κατά προτίμηση βιολογικά. Προτίμησε αυτά που είναι στην εποχή τους. Για παράδειγμα, μην αγοράσεις κολοκυθάκια τον χειμώνα ή σπανάκι το καλοκαίρι.

Πλύσιμο λαχανικών

Πριν χρησιμοποιήσεις τα λαχανικά πλύνε τα καλά με νερό και βύθισέ τα για μισή ώρα μέσα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και μερικές κουταλιές λευκό ξύδι. Πριν τα μαγειρέψεις ξέπλυνέ τα και πάλι καλά.

Βράσιμο λαχανικών

Τα λαχανικά διατηρούν περισσότερες βιταμίνες όταν μαγειρεύονται στον ατμό. Αν όμως τα βράσεις στην κατσαρόλα μην προσθέσεις πολύ νερό, ώστε το ζουμί να έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ωφέλιμα στοιχεία. Φυσικά δεν πρέπει προσθέσεις ούτε αλάτι, ούτε λάδι.

Πολτοποίηση λαχανικών

Αφού τελειώσει το μαγείρεμα και κρυώσουν τα λαχανικά, αποσύρεις από την κατσαρόλα την ποσότητα που επιθυμείς και τα αλέθεις με μπλέντερ, ραβδομπλέντερ ή μούλτι, προσθέτοντας ζουμί από την κατσαρόλα μέχρι να γίνει χυλός. Τώρα μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και αν θέλεις μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Όταν το μωρό σου μεγαλώσει λίγο ακόμα και βγάλει τα πρώτα του δοντάκια, μπορείς να λιώνεις τα λαχανικά με ένα πιρούνι ή να τα κόβεις σε μικρά κομματάκια και να τα σερβίρεις με ρύζι ή ψιλά ζυμαρικά (πεπονάκι, αστράκι κ.λπ.)

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !