Πώς Φτιάχνω Αφράτη και Πώς Λεπτή Ζύμη για Πίτσα

Tips

Η πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως, και τίποτα δεν συγκρίνεται με τη φρεσκάδα και την απολαυστική γεύση μιας πίτσας φτιαγμένης από το μηδέν στο σπίτι. Ο μυστικός λόγος πίσω από την επιτυχία μιας πίτσας είναι η ζύμη της. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας δύο συνταγές για τη δημιουργία μιας αφράτης και μιας λεπτής ζύμης για πίτσα, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε το αγαπημένο σας πιάτο στο σπίτι.

Συνταγή 1: Αφράτη Ζύμη για Πίτσα

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο

2 1/2 κουταλιές του γλυκού ξηρή μαγιά

1 ½ κούπα χλιαρό νερό (περίπου στους 45°C)

3 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Αφήστε το μίγμα αυτό να ξεκουραστεί για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να αφρίσει.

Προσθέστε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι στο μπολ με το νερό και τη μαγιά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά λεία ζύμη.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 5-10 λεπτά, καλύπτοντας το μπολ με ένα πανί.

Μετά την ανάπαυση, ρίξτε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και αρχίστε να την ανοίγετε με έναν πλάστη.

Προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά και ψήστε την πίτσα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 245°C στην κάτω αντίσταση και στον αέρα για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Συνταγή 2: Λεπτή Ζύμη για Πίτσα

Υλικά

1  κουταλιά του γλυκού ξηρή μαγιά

1 1/2 κούπα νερό (45°C)

3 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Διαλύστε την μαγιά στο νερό και αφήστε το μείγμα αυτό να ξεκουραστεί για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

Προσθέστε το αλάτι και το ελαιόλαδο στο μείγμα μαγιάς και νερού.

Προσθέστε το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα μαγιάς και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 5-10 λεπτά, καλύπτοντας το μπολ με ένα πανί.

Αφού η ζύμη ξεκουραστεί, ρίξτε τη σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ανοίξτε τη σε μια λεπτή φόρμα πίτσας.

Προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά και ψήστε την πίτσα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 245°C για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !