Πώς να φτιάξω λικέρ μανταρίνι

Tips

Αυτή την εποχή τα μανταρίνια δίνουν όλο τους το άρωμα και ξεχωρίζουν ανάμεσα στα χειμερινά φρούτα. Είναι λοιπόν η κατάλληλη εποχή να φτιάξουμε σπιτικό λικέρ με φίνο άρωμα και ντελικάτη γεύση.

Θα χρειαστούμε:

20 μανταρίνια ακέρωτα

1500 ml βότκα ή τσικουδιά ή κονιάκ

1400 γραμμάρια ζάχαρη

1 ξύλο κανέλλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Επιλέγουμε μεγάλα και ώριμα μανταρίνια και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε τα 15 μανταρίνια γύρω γύρω πολλές φορές και τα υπόλοιπα 5 τα κόβουμε στη μέση.

Τοποθετούμε τα μανταρίνια σε ένα πολύ μεγάλο γυάλινο  βάζο ή σε δύο μικρότερα, μοιράζοντας εξίσου τα υλικά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη , την κανέλλα και το οινοπνευματώδες που έχουμε επιλέξει.

Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε πολύ καλά ώστε διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφήνουμε το βάζο για έναν μήνα σε σκιερό μέρος και ανακινούμε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Μετά τις 30 ημέρες ανοίγουμε και δοκιμάζουμε, αν το θέλουμε πιο αρωματικό μπορούμε να το αφήσουμε ακόμα μία εβδομάδα.

Όταν αποφασίσουμε ότι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε πιέζοντας τα μανταρίνια να αφήσουν τον χυμό τους αν επιθυμούμε ακόμα πιο έντονο άρωμα. Το πρώτο σούρωμα το κάνουμε με σουρωτήρι και το δεύτερο με τούλι η τουλουπάνι.

Μοιράζουμε το λικέρ σε μπουκαλάκια που να κλείνουν καλά και το απολαμβάνουμε σκέτο ή με πάγο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !