Πώς να περπατάς με ασφάλεια τη νύχτα

Tips

Η νύχτα κρύβει πολλούς κινδύνους για αυτό αν κυκλοφορούμε πεζοί κατά τη διάρκειά της είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε ιδιαίτερες προφυλάξεις και να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Ας δούμε μερικούς τρόπους για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές.

Προφύλαξη από ατυχήματα

Τη νύχτα η ορατότητα είναι μειωμένη και ο κίνδυνος να παραπατήσουμε αυξάνεται. Για αυτό, φροντίζουμε να φοράμε σταθερά παπούτσια, να περπατάμε προσεκτικά και να επιλέγουμε όποτε είναι εφικτό ομαλούς και φωτισμένους δρόμους. Αν κάποιο σημείο είναι πολύ σκοτεινό μπορούμε να το φωτίσουμε με έναν φακό μπαταρίας ή με το κινητό μας.

Σε δρόμους διπλής κυκλοφορίας περπατάμε αντίθετα από την κατεύθυνση των αυτοκινήτων ώστε να τα βλέπουμε από μακριά. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα ή ένα αντανακλαστικό γιλέκο θα βοηθήσουν τους οδηγούς να μας εντοπίζουν από απόσταση.

Προστασία από επιθέσεις

Είναι πολύ σημαντικό όταν κυκλοφορούμε τη νύχτα με τα πόδια να επιλέγουμε  φωτεινούς και πολυσύχναστους δρόμους, ακόμα και αν έτσι διανύουμε μεγαλύτερη απόσταση. Αποφεύγουμε λοιπόν τα σκοτεινά στενά, τους έρημους δρόμους ή τους δρόμους που έχουμε εντοπίσει ύποπτες κινήσεις.

Δεν κρατάμε ποτέ την τσάντα μας στο χέρι ή στον ώμο. Αν είναι χειμώνας, φοράμε την τσάντα μας μέσα από το πανωφόρι μας και περνάμε το κινητό μας από το λαιμό με ειδική κρεμαστή θήκη ή το έχουμε στην τσέπη σε ετοιμότητα. Αποφεύγουμε να κρατάμε μαζί μας πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα, ωστόσο έχουμε πάντα μαζί μας την ταυτότητά μας ή κάποιο άλλο έγγραφο ταυτοποίησης.

Για να προστατευθούμε από επιθέσεις αγνώστων  πρέπει συνεχώς να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να αντιληφθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την κατάσταση. Για αυτό περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και δεν αφήνουμε τίποτα να μας αποσπάσει την προσοχή.

Σημαντικό είναι ακόμα, να ενημερώνουμε τουλάχιστον έναν δικό μας άνθρωπο για το δρομολόγιο μας και για την ώρα που αναμένεται να φτάσουμε στον προορισμό μας. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές εντοπισμού και καλό θα ήταν στην περίπτωση αυτή να κατεβάσουμε τη σχετική εφαρμογή και να τη μοιραζόμαστε με κάποιο οικείο πρόσωπο.  Τέλος, ποτέ δεν είναι αργά για να πάρουμε μαθήματα αυτοάμυνας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !