Τυροπιτάκια με φέτα, μυζήθρα, γραβιέρα και μέλι ελάτης

Tips

Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με τρία διαφορετικά τυριά «κλεισμένα» σε τραγανό φύλλο και περιχυμένα με μέλι ελάτης.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτά τα τυροπιτάκια κολλάς… Τα τυριά είναι εξαιρετικής ποιότητα και έρχονται από το Καρπενήσι, από όπου κατάγεται ο ιδιοκτήτης του Fouzer, όπως και το μέλι ελάτης.

Η καλύτερη επιλογή για το brunch αλλά και κάθε στιγμή της ημέρας.

Αξίζει.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Τυροπιτάκια με φέτα, μυζήθρα και μέλι ελάτης

Από τον Γρηγόρη Γεώργα ταλαντούχο chef, restaurant Fouzer, Αγία Παρασκευή

Υλικά 10-12 κομμάτια

500 γρ. φύλλο γιαννιώτικο για πίτες

500 γρ. τυρί φέτα Καρπενησίου, τριμμένη

250 γρ. μυζήθρα

150 γρ. γραβιέρα

1 αυγό μέτριο

60 γρ. μέλι ελάτης

5 γρ. αλάτι

5 γρ. πιπέρι

20 γρ. μαύρο σουσάμι

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Ξεπαγώνουμε το φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη μέση ακριβώς της λωρίδας του φύλλου βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο.

Στις άκρες του φύλλου βάζουμε λίγο βούτυρο για να κολλήσει και να μην φύγει η γέμιση.

Αλείφουμε με ένα πινέλο με το αυγό, που έχουμε αραιώσει σε νερό, τα τυροπιτάκια.

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ζεστό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 3 λεπτά από την μία πλευρά και 2 από την άλλη.

Σε πιατέλα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια για να «κρατηθεί» το λάδι.

Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με μαύρο σουσάμι και περιχύνουμε τα τυροπιτάκια με εκλεκτό μέλι ελάτης.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !