Πώς να πλύνω το…πλυντήριο

Tips

Σου έχει τύχει να ανοίξεις το πλυντήριό σου και να σε πάρει μια δυσάρεστη μυρωδιά υγρασίας ή μούχλας; Μήπως τα φρεσκοπλυμένα σου ρούχα δεν είναι μυρωδάτα; Τότε το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στα «έγκατα» του πλυντηρίου, το οποίο χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα το καθαρίσεις αποτελεσματικά μέσα και έξω.

Συμβουλές για το καθάρισμα του πλυντηρίου εξωτερικά

Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα.  Οι επιφάνειες είναι λείες και αρκεί ένα πέρασμα με ένα πανί εμποτισμένο με χλιαρό νερό και υγρό πιάτων. Στη συνέχεια κάνεις ένα σκούπισμα με ένα στεγνό πανί και τελείωσες. Δείξε λίγη παραπάνω προσοχή στο πάνελ και στην οθόνη ώστε να μην εισχωρήσουν νερά.

Συμβουλές για το καθάρισμα του πλυντηρίου εσωτερικά

Καθαρισμός φίλτρου

Κάθε πλυντήριο, στην μπροστινή του όψη κάτω αριστερά ή δεξιά, διαθέτει ένα μικρό πορτάκι.  Εκεί βρίσκεται ένα φίλτρο που συγκρατεί χνούδια, κλωστές κομματάκια από ύφασμα αλλά και μεγαλύτερους ρύπους. Αυτό το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται μια φορά κάθε τρεις μήνες το λιγότερο, ανάλογα και με τη χρήση της συσκευής.

Αποστείρωση πλυντηρίου

Με την αποστείρωση επιτυγχάνεις την απομάκρυνση βακτηρίων, μούχλας και μυκήτων, αλλά και την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών. Είναι μια εύκολη διαδικασία που δεν απαιτεί καθόλου από τον χρόνο σου.

Επίλεξε ένα μεγάλο πρόγραμμα και ρύθμισε τη θερμοκρασία στους 50 βαθμούς. Πρόσθεσε μια δόση απορρυπαντικού στο συρτάρι και ένα φλιτζανάκι χλωρίνη ρευστή. Εκκίνησε το πλυντήριο και αυτό θα κάνει όλα τα υπόλοιπα.

Αφαλάτωση πλυντηρίου

Τα άλατα φράζουν τις σωλήνες και φθείρουν τα διάφορα μέρη του πλυντηρίου προκαλώντας βουλώματα και ζημιές.  Καλό θα είναι λοιπόν να χρησιμοποιείς ειδικό μαλακτικό νερού και κάθε 3 μήνες να κάνεις αφαλάτωση. Η διαδικασία μοιάζει με αυτή που έκανες παραπάνω για την αποστείρωση, μόνο που αντί για χλωρίνη θα πρέπει να προσθέσεις 3 κούπες λευκό ξύδι σε έναν κύκλο πλύσης με ζεστό νερό. Απλά αυτή τη φορά μη βάλεις απορρυπαντικό.

Καθαρισμός λάστιχου πόρτας 

Θα έχεις προσέξει ότι το λάστιχο της πόρτας μαζεύει χνούδια και σκουπιδάκια και ενίοτε βρίσκουμε κουμπιά ή ακόμα και κέρματα. Για αυτό καλό είναι μετά από κάθε πλύση να ελέγχεις το λάστιχο και με ένα χαρτί κουζίνας να σκουπίζεις τα υπολείμματα.

Καθαρισμός θήκης απορρυπαντικού

Για τα μοντέλα που η θήκη τους αποσπάται από το πλυντήριο τα πράγματα είναι απλά. Αφαιρείς τη θήκη και την πλένεις στο ντους. Την στεγνώνεις και την επανατοποθετείς. Στα πλυντήρια που η θήκη είναι σταθερή προσπάθησε να την καθαρίσεις με μια παλιά οδοντόβουρτσα και νερό. Γενικά αν προτιμάς τα υγρά απορρυπαντικά έναντι των αντίστοιχων σε σκόνη, γλιτώνεις τη μισή δουλειά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !