Πώς να Προστατευτείτε από την Αφρικανική Σκόνη

Tips

Η Αφρικανική σκόνη, είναι ένα ατμοσφαιρικό φαινόμενo που συχνά επηρεάζει περιοχές όπως η Μέση Ανατολή, η Νότια Ευρώπη και η Μεσόγειος λόγω της άμμου και των σωματιδίων που μεταφέρονται από την Αφρική και πιο συγκεκριμένα από την έρημο Σαχάρα. Αυτή η σκόνη μπορεί να επηρεάσει την υγεία και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, κυρίως δερματικά και αναπνευστικά. Ωστόσο, με ορισμένα προληπτικά μέτρα μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο και να προστατευτείτε από αυτήν την επιβλαβή έκθεση. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν:

Χρησιμοποιήστε Μάσκα Προσώπου

Η χρήση μάσκας προσώπου, ιδίως αν είστε σε περιοχές με υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης, μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε καθαρότερο αέρα και να προστατευτείτε από την εισπνοή σωματιδίων.

Φορέστε Κατάλληλα Ρούχα

Φορέστε μακριά ρούχα που καλύπτουν το σώμα και ιδανικά τα μαλλιά σας για να προστατευτείτε από την άμμο και τα σωματίδια της σκόνης. Φορώντας καπέλο και γυαλιά ηλίου μπορείτε να προστατεύσετε επίσης το πρόσωπό σας.

Κλείστε Παράθυρα και Πόρτες

Κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής συγκέντρωσης σκόνης, κλείστε παράθυρα και πόρτες για να μειώσετε την είσοδο της σκόνης στο εσωτερικό των χώρων.

Αφήστε τα παπούτσια σας έξω

Μην μπαίνετε μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια καθώς θα μεταφέρετε στον χώρο σας μια αρκετά μεγάλη ποσότητα βλαβερών σωματιδίων και σκόνης.

Χρησιμοποιήστε Κλιματισμό και Φίλτρα Αέρα

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε κλιματισμό με φίλτρα αέρα για να διατηρήσετε τον εσωτερικό χώρο σας καθαρότερο από την ατμόσφαιρα έξω.

Προσέξτε την Υγιεινή σας

Πλύνετε συχνά τα χέρια και το πρόσωπό σας με σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα σωματίδια από το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε επίσης αντισηπτικό στα χέρια εάν δεν υπάρχει δυνατότητα για πλύσιμο των χεριών.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !