Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τις πετσέτες στο  μπάνιο μας;

Tips

Οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε αλλά και το χαλάκι που βρίσκεται μπροστά στη μπανιέρα μας είναι εστίες μικροβίων. Η υγρασία και η ζέστη είναι το αγαπημένο περιβάλλον μυκήτων, ιών και βακτηριδίων.

Εννοείται ότι ο συχνός και προσεκτικός καθαρισμός του μπάνιου είναι απαραίτητος από την λεκάνη, τη μπανιέρα, το ντους, τον νιπτήρας και ότι χρησιμοποιούμε επιβάλλεται να καθαρίζονται συχνά για να είναι αστραφτερά…

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τις πετσέτες;

Μόλις βγαίνουμε από το μπάνιο μας είμαστε εντελώς καθαροί, οπότε σκουπιζόμαστε με μια πετσέτα άρα γιατί θα πρέπει να την αλλάζουμε κάθε φορά. Ο λόγος είναι απλός η πετσέτα του μπάνιου ή των χεριών και του προσώπου απορροφούν την υγρασία και αν παραμείνουν στον υγρό χώρο του λουτρού, χρειάζονται πολύ χρόνο για να στεγνώσουν και αποτελούν φιλόξενη πηγή βακτηριδίων. Άρα επιβάλλεται κάθε φορά που την χρησιμοποιούμε να την απλώνουμε στον ήλιο να στεγνώνει καλά, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουμε μια- δύο φορές ακόμα, δηλαδή κάθε τρείς ημέρες αλλάζουμε συνήθως πετσέτες.

Όταν κάνετε περιποιήσεις προσώπου αποφύγετε εντελώς τη χρήση πετσέτας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε χαρτομάνδηλα.

Γιατί δεν πρέπει να μοιραζόμαστε την πετσέτα μας;

Τα προσωπικά είδη που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο, δεν πρέπει να τα μοιραζόμαστε με κανένα μέλος της οικογένειάς μας. Η πετσέτα, το σφουγγάρι, η οδοντόβουρτσα, η χτένα είναι είδη αποκλειστικά προσωπικής χρήσης. Μην αφήνετε να δημιουργηθεί ένας ατέρμονας κύκλος μολύνσεων μέσα στην οικογένεια, που κάποιες φορές είναι επικίνδυνοι όπως ο σταφυλόκοκκος, τα χλαμύδια, οι μήκυτες.

Μην χρησιμοποιείται σκληρά σφουγγάρια απολέπισης

Η πρόσφατη τάση «θέλει» το πλύσιμο με το χέρι μας ή κάποιο μαλακό φυσικό σφουγγάρι, να είναι πιο ασφαλές αφού δεν αφαιρεί την φυσική προστατευτική στοιβάδα του δέρματος. Μετά από κάθε πλύσιμο θα πρέπει να αφήνουμε το σφουγγάρι μας να στεγνώνει στον ήλιο γιατί αλλιώς η υγρασία που παραμένει και εγκυμονεί κινδύνους.

Κάθε πότε θα πρέπει να αλλάζουμε το χαλάκι του μπάνιου;

Μια φορά την εβδομάδα οπωσδήποτε εκτός και αν είστε τετραμελής οικογένεια οπότε τότε επιβάλλεται 2 φορές την εβδομάδα.

Είδη υγιεινής που αστράφτουν

Τα είδη υγιεινής, οι εταζέρες, ο καθρέπτης και το πάτωμα του μπάνιου θα πρέπει να είναι καθαρά. Στο μπάνιο πάντα θα πρέπει να μπαίνουμε με τις παντόφλες και ποτέ με τα παπούτσια μας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !