Ένα σουβλάκι με κεφτεδάκι, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μια μπουκίτσα όλο νοστιμιά και χρώμα γιορτής, που γίνεται τόσο εύκολα. Αν θέλετε μπορείτε να επαυξήσετε το σουβλάκι και να βάλετε και δύο κεφτεδάκια και ανάμεσα ένα κομμάτι τυρί ψητό. Μια πανδαισία γεύσεων αγαπησιάρικη…
Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Πολύ εύκολο
Κεφτεδάκια γιορτινά
Από τη Νανά Γκαμπούρα, βραβευμένη executive chef, Σέρβια Κοζάνης
Υλικά για 4 άτομα
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό
3 φέτες ψωμί προζυμένιο, μπαγιάτικο
1 αυγό
2 μεγάλα κρεμμύδι ξηρό, τριμμένα
120 γρ. γραβιέρα ή κασέρι, σε μικρά καρέ
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
1/3 φλιτζανιού ξύδι δυνατό
Αλάτι θαλασσινό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
15 ντοματάκια, κομμένα σε φέτες
Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
αλεύρι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί με το νερό και το αφήνουμε μέχρι να μουλιάσει καλά. Το στύβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες, το ψωμί, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε δυνατά γυρίζοντας τον κιμά και από τις δύο πλευρές. Το δυνατό ζύμωμα είναι το μυστικό της επιτυχίας.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, για να αναδυθούν τα αρώματα.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον ζυμώνουμε ελαφρά μια φορά.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και βάζουμε από ένα κομματάκι τυρί στο καθένα.
Τα αλευρώνουμε ελαφρά.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί αρκετά τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια γυρίζοντάς τα με λαβίδα από όλες τις πλευρές για 6 λεπτά περίπου.
Σε πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια, για να «κρατήσει» το ελαιόλαδο.
Περνάμε μια φετούλα ντοματάκι σε μπαμπουδένιο καλαμάκι και μετά περνάμε το κεφτεδάκι.
Τα βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε.