Ξυπνάμε τεντωνόμαστε και μια όμορφη ημέρα ξεκινά…

Tips

Μετά από μια ακινησία αρκετών ωρών στο κρεβάτι, χρειάζεται να κάνουμε κάποιες διατάσεις ώστε να ξεκλειδώσουν οι αρθρώσεις μας και να επιμηκυνθούν οι μύες. Έτσι το ξύπνημα θα είναι ευχάριστο και θα ξεκινήσει η ημέρα με χαμόγελο και όχι με πιασίματα.

Βασικό είναι να αναπνέουμε καλά κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων και εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε τις δικές σας διατάσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Εμείς σας δίνουμε μια σειρά ασκήσεων που θα βοηθήσουν πολύ.

  • Μόλις ανοίξετε τα μάτια σας παίρνεται μια βαθιά ανάσα και εκπνέετε αργά.
  • Τεντώστε χέρια και πόδια σαν να θέλετε να φτάσετε ένα απομακρυσμένο αντικείμενο και επαναλαμβάνετε 3-4 φορές.
  • Όπως είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι φέρνεται τα πόδια σας λυγισμένα προς το στήθος σας και μένετε σε αυτή τη θέση για κάποια δευτερόλεπτα, επαναλαμβάνοντας 3-4 φορές.
  • Όπως είστε ξαπλωμένοι χωρίς μαξιλάρι στρέφετε το κεφάλι σας δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.
  • Σηκωθείτε από το κρεβάτι και σηκώστε τα χέρια σας προς τον ουρανό και ενώστε τα τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σας, πίσω από τα αυτιά. Επαναλάβετε 3 φορές.
  • Σταθείτε σε όρθια στάση και αφού ανοίξετε τα πόδια ακουμπήστε τις παλάμες ή τις γροθιές σας δεξιά και αριστερά στο πίσω μέρος της μέσης και τεντώνεστε το κεφάλι και τον κορμό προς τα πίσω όσο περισσότερο μπορείτε. Επαναλάβετε 3 φορές.

Αυτές οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν μια αγαπημένη συνήθεια, που μπορεί να συνοδεύεται από την μουσική, που σας φτιάχνει τη διάθεση.

Δέκα λεπτά χρειάζονται μόνον… απολαύστε τον καφέ σας και ξεκινάτε την ημέρα σας δυνατά….

Καλημέρα

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !