Μαρμελάδα λεμόνι με καστανή ζάχαρη

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα λεμόνια είναι στα καλύτερά τους …. Πλημμυρισμένα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Καιρός λοιπόν να ετοιμάζουμε μια αρωματική γλυκόξινη μαρμελάδα με καστανή ζάχαρη που γράφει δυνατά … Ότι καλύτερο για το πρωινό αλλά και για να συνοδεύσει τα τυράκια σας, το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα ή τα αλλαντικά σας.

 Xρόνος παρασκευής 1 ώρα / Πολύ εύκολη

 Μαρμελάδα λεμόνι με καστανή ζάχαρη

 Υλικά

1κιλό λεμόνια, ακέρωτα

1200 γρ. ζάχαρη καστανή

1 λίτρο νερό εμφιαλωμένο

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τη φλούδα.

Κόβουμε τη φλούδα σε κομμάτια και για να ξεπικρίσει τη βράζουμε σε νερό για 10 λεπτά.  Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές.

Ψιλοκόβουμε τις φλούδες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα λεμόνια, που τα κόβουμε σε κομμάτια.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.

Λίγο πριν αρχίσει να δένει πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και ανά διαστήματα ανακατεύουμε.

Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,  ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ανακατεύουμε μια φορά ακόμα και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια που κλείνουμε ερμητικά.

Τα αναποδογυρίζουμε για ένα βράδυ και διατηρούμε τα βάζα μας σε ντουλάπι μέχρι να τα ανοίξουμε οπότε διατηρούνται στο ψυγείο.

Συνταγή : Aπό τη Δανάη Καρακώστα, Kτήμα Μοντοφώλι, Κάρυστος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !