Μαρμελάδα λεμόνι με καστανή ζάχαρη

Τα μυστικά των Chef

Τα λεμόνια είναι στα καλύτερά τους …. Πλημμυρισμένα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Καιρός λοιπόν να ετοιμάζουμε μια αρωματική γλυκόξινη μαρμελάδα με καστανή ζάχαρη που γράφει δυνατά … Ότι καλύτερο για το πρωινό αλλά και για να συνοδεύσει τα τυράκια σας, το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα ή τα αλλαντικά σας.

 Xρόνος παρασκευής 1 ώρα / Πολύ εύκολη

 Μαρμελάδα λεμόνι με καστανή ζάχαρη

 Υλικά

1κιλό λεμόνια, ακέρωτα

1200 γρ. ζάχαρη καστανή

1 λίτρο νερό εμφιαλωμένο

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τη φλούδα.

Κόβουμε τη φλούδα σε κομμάτια και για να ξεπικρίσει τη βράζουμε σε νερό για 10 λεπτά.  Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές.

Ψιλοκόβουμε τις φλούδες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα λεμόνια, που τα κόβουμε σε κομμάτια.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.

Λίγο πριν αρχίσει να δένει πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και ανά διαστήματα ανακατεύουμε.

Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,  ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ανακατεύουμε μια φορά ακόμα και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια που κλείνουμε ερμητικά.

Τα αναποδογυρίζουμε για ένα βράδυ και διατηρούμε τα βάζα μας σε ντουλάπι μέχρι να τα ανοίξουμε οπότε διατηρούνται στο ψυγείο.

Συνταγή : Aπό τη Δανάη Καρακώστα, Kτήμα Μοντοφώλι, Κάρυστος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !