Ο τέλειος μεζές για να συνοδεύσει το κρασί ή το ούζο σας… Είναι τόσο νόστιμο και πρωτότυπο… όλα τα αρώματα της γης αιχμαλωτίζονται στην πιπεριά που ξεχειλίζει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες…
Xρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολο
Πράσινες πιπεριές με μελιτζάνα και ντομάτα
Από το Mediterranean Combo
Υλικά για 4 άτομα
10 πράσινες πιπεριές κέρατο
3 μελιτζάνες
5 ντομάτες μέτριες
Μισό ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1½ κούπα ελαιόλαδο εκλεκτό
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τις ντομάτες και τον μαϊντανό.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά.
Μετά προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο και τον μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.
Κόβουμε το επάνω μέρος από τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και κρατάμε τα καπάκια.
Με το μαγειρεμένο μείγμα ντομάτας γεμίζουμε τις πιπεριές.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε τις γεμιστές πιπεριές γυρίζοντάς τες με λαβίδα από όλες τις πλευρές προσεκτικά.
Βάζουμε τις πιπεριές σε πιατέλα και γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.