Nτοματόσουπα με φέτα και  πιπεριά

Tips

Mια πολύ νόστιμη σούπα superfood. Τα κρουτόν φέτας χαρίζουν μια ξεχωριστή πινελιά και τα φύλλα μέντας δίνουν άρωμα ευζωίας.

Μια γευστική δημιουργία που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας.

Χρόνος παρασκευής 55 λεπτά / Εύκολο

Nτοματόσουπα με φέτα και  πιπεριά

Από το Mediterranean Combo

Υλικά για 4 άτομα

5 ντομάτες μεγάλες ώριμες

2 πράσινες πιπεριές κέρατο

250 γρ. τυρί φέτα, σκληρή

1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο

12 φύλλα μέντας

1 κ.γ. κοφτό ρίγανη

2 κ.σ. τριμμένο παξιμάδι

1 ½ κόκκινη πάπρικα γλυκιά

2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες και τα βάζουμε σε  μέτρια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 20 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Ξεφουρνίζουμε και τις καθαρίζουμε τις πιπεριές από τη φλούδα. Τις κόβουμε σε κάθετες λεπτές λωρίδες. Τις αφήνουμε στην άκρη για να το γαρνίρισμα της σούπας.

Κόβουμε τη φέτα σε κύβους και σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το παξιμάδι με την πάπρικα. Πανάρουμε τη φέτα στο μείγμα.

Σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κυβάκια της φέτας, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν σαν κρουτόν.

Βάζουμε την κατσαρόλα με τις ντομάτες και το κρεμμύδι πάνω στο μάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι.

Βράζουμε για 30 – 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να χυλώσουν.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και πολτοποιούμε το μείγμα της κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ.

Kάνουμε τις πιπεριές ρολάκια.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα ντομάτας και γαρνίρουμε με κρουτόν φέτας, ψητή πιπεριά και φύλλα μέντας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !