Πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και ρόδι

Tips

Mια πράσινη σαλάτα ονειρική για ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο για ένα χορταστικό γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας. Μια σαλάτα νόστιμη που πλημμυρίζει  βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μια πινελιά δική μας, που ενδυναμώνει αυτούς που αγαπάμε. Εμείς σας δίνουμε τις αναλογίες των υλικών που χρησιμοποιήσαμε εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας ευφάνταστη σαλάτα προσθέτοντας και υλικά που αγαπάτε.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και ρόδι

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Δωρίδας

Υλικά για 4 άτομα

8 φύλλα από την καρδιά μαρουλιού

20 φύλλα σπανάκι

3 φύλλα iceberg

10 ντοματάκια τσέρυ, κομμένα στη μέση

1 ρόδι μέτριο, τα σπυριά

Μισό φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα

15 φουντούκια, χοντροσπασμένα

2-3 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο κατά προτίμηση αγουρέλαιο

Χυμό πορτοκαλιού

Ανθό αλατιού

1 κ.σ. βαλσάμικο πορτοκάλι ή σκέτη κρέμα βαλσάμικου

Tρόπος παρασκευής 

Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά

Κόβουμε το μαρούλι, το σπανάκι, το iceberg και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα καρύδια, τα σύκα, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα βαλσάμικου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα  και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι.

Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και και αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.

Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα σπυριά ροδιού.

Μικρά μυστικά

Στη σαλάτα ταιριάζουν τέλεια τα cranberries φρέσκα ή αποξηραμένα, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα βερύκοκα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !