Πρησμένα μάτια το πρωί … ποτέ πια

Tips

Μια συνηθισμένη για πολλούς κατάσταση που ενοχλεί. Ξυπνάμε με πρησμένα μάτια.. τώρα μπορούμε να το αποφύγουμε ή τουλάχιστον να το μειώσουμε αισθητά..

Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά

Πίνετε πολύ νερό

Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε τα πρησμένα μάτια. Συνήθως είναι ένα σημάδι κατακράτησης υγρών και καλό θα είναι να αποφεύγουμε να τρώμε αλάτι ή να πίνουμε αλκοόλ πριν κοιμηθούμε..

Ψεκάζουμε τα μάτια μας με κρύο νερό ή ροδόνερο

Μια αποτελεσματική λύση είναι να ψεκάσουμε τα μάτια μας με κρύο νερό. Έτσι θα βοηθήσουμε τη μικροκυκλοφορία. Το κρύο ροδόνερο είναι προτιμότερο γιατί έχει αποσυμφορητικές ιδιότητες. ΄Ετσι τα μάτια σας να ανακτήσουν λάμψη και ζωτικότητα.

Παγωμένα κουταλάκια

Για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα μπορούμε να εφαρμόσουμε το κόλπο των Vip’s. Eίναι γνωστό ότι από την Monroe μέχρι την Jolie εφαρμόζουν στα μάτια το κόλπο με τα παγωμένα κουταλάκια. Τα διατηρούν στην κατάψυξη και τα βάζουν πάνω σε κάθε μάτι. Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία για να τα αφαιρέσουμε… και επαναλαμβάνουμε μέχρι να ξεφουσκώσουν.

Αμπούλες με φυσιολογικό ορό

Πρέπει να έχετε φυσιολογικό ορό στο σπίτι πάντα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο μιας αμπούλας σε κάθε μάτι. Ο ορός θα ενυδατώσει και θα καθαρίσει τα μάτια σας. Ακόμα και σε περίπτωση αλλεργιών στη σκόνη ή στα βακτήρια, ο φυσιολογικός ορός είναι πολύ αποτελεσματικός.

Κομπρέσες

Ετοιμάζουμε χαμομήλι και αντί να το πιούμε το αφήνουμε να κρυώσει και βυθίζουμε βαμβάκι ή δίσκους demaquillage στο διάλυμα. Αμέσως βάζουμε τις κομπρέσες πάνω στα μάτια με πίεση και αφήνουμε να δράσουν για λίγα λεπτά. Το ίδιο συμβαίνει και με την μέντα ή το μαύρο τσάι.

Επίσης οι παγωμένες κομπρέσες γάλακτος ή χυμού βατόμουρου και ροδόνερου πολύ βοηθούν. Τις αφήνετε στα μάτια 10 λεπτά και επαναλαμβάνετε.

Πριν κοιμηθούμε …

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Με κομπρέσες το απλώνουμε στα μάτια μας και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Μια ακόμα αποτελεσματική μέθοδος πριν πάτε για ύπνο… αν η επόμενη ημέρα είναι σημαντική για εσάς.

Η στάση του ύπνου μετρά

Μην έχετε σκυμμένο το κεφάλι σας όταν κοιμάστε..

Σηκώστε το κεφάλι σας ενώ κοιμάστε Το κεφάλι δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλό, αλλά απλά πρέπει να είναι ψηλότερο από το σώμα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !